Вести

СУТРА ЈЕ ДАН ГРАДА ЗАЈЕЧАРА!

СУТРА ЈЕ ДАН ГРАДА ЗАЈЕЧАРА!

Зајечар сутра, 6.октобра обележава Дан града.

Обележавање Дана града почиње литургијом у Саборној цркви у 8 часова.

Након литургијског сабрања и резања славског колача планиран је одлазак до Богородичне куће, у 9:15 часова, служење акатист-а, као и свечаност поводом ликовног, литерарног и фото конкурса „Мој Град -Мој Храм“.

У 12 часова у Народном позоришту Тимочке Крајине "Зоран Радмиловић" у Зајечару биће одржана свечана академија на којој ће бити уручена признања добитницима највиших годишњих награда.

Пијаниста Стефан Ђоковић у зајечарском позоришту одржаће клавирски концерт у 18 часова.

Дан града Зајечар слави 6.октобра, на дан када се у једној породичној кући, у чијем подруму су се људи скривали од метака и бомби, приликом вођења борбе за ослобођења града у Другом светском рату 1944. године, појавио лик Пресвете Богородице.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.