Вести

Одржан први годишњи концерт Градског фолклорног ансамбла ЗО-РА

Одржан први годишњи концерт Градског фолклорног ансамбла ЗО-РА

У Центру за културу у Котлујевцу одржан је први годишњи концерт Градског фолклорног ансамбла ЗО-РА под управом Ненада Петковића.

Градски фолклор основан је пре нешто више од годину ипо дана, као део установе Народно позориште Тимочке крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и до сада се окитио бројним наградама и признањима.

Гости на концерту били су Фолклорна секција Друштва Рома „Јовица Јоца Михаиловић“ из Зајечара и КУД-ови: „Славко Гајин“ из Војке, „Жабари“ из Жабара и „Коло“ из Књажевца. Публика је била одушевљена врхунским фолклорним кореографијама и умешношћу извођача, како градског фолклора, тако и гостију.

Концерт је посвећен Јовици Михаиловићу Јоци , недавно преминулом организатору културно-уметничких манифестација у установи „ Зоран Радмиловић”, чијој је породици постхумно уручена захвалница за његов допринос развоју градског фолклорног ансамбла, као и културног аматеризма на подручју Зајечара. Захвалнице су уручене и представницима гостујућих КУД-ова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.