Вести

НОВИ УЗЛЕТ ЗАЈЕЧАРСКОГ ПОЗОРИШТА

НОВИ УЗЛЕТ ЗАЈЕЧАРСКОГ ПОЗОРИШТА

Представа „Жене из Троје“ селектована је за учешће на Међународном фестивалу античке драме који се у јуну наредне године одржава у Русији, у граду Керчу, античком Херсону, на Криму. Представа је рађена у копродукцији Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” и Народног позоришта из Приштине са седиштем у Грачаници.

Да подсетимо, комад „Жене из Троје“ према тексту Еврипида, у режији Небојше Брадића учестовао је на свим престижним позоришним фестивалима током лета и окитио се значајним признањима: Специјалном наградом за сценски говор на фестивалу ,,Нови тврђава театар” у Чортановцима и Наградом за најбоље коришћену музику на ,,Нишвил џез театарском фестивал” у Нишу.

Костимограф је Марина Вуксановић Меденица, асистент сценографа Славица Марковић, композитор Зоран Ерић, сценски покрет потпусује Вера Обрадовић а сценски говор Владо Керошевић.

Играју: Ивана Ковачевић ,Ана Бретшнајдер, Милена Јакшић,Исидора Грађанин,Игор Дамњановић,Небојша Ђорђевић, Милош Ђуричић, Милош Танасковић, Ирена Станковић , Викторија Арсић, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Оливера Бацић и Катарина Јеличић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.