Вести

Град Зајечар седми пут најбољи домаћина Крос серије РТС-а!

Град Зајечар седми пут најбољи домаћина Крос серије РТС-а!

Град Зајечар је седми пут проглашен за најбољег домаћина Крос серије РТС-а.

У салону Градске управе у Зајечару одржан је пријем на коме су уручене награде онима који су дали највећи допринос масовности Крос серије.

Статуета београдског победника уручена је градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу, док су представницима Спортског савеза града Зајечара, Предшколске установе „Ђулићи“, Школске управе и зајечарских школа, уручене захвалнице.

Бошко Ничић градоначелник Зајечара је изразио задовољство што је град Зајечар остварио овако добар резултат.

-Морамо сви заједно ову манифестацију да повећамо, због наше деце, да направимо Крос лигу и да се деца такмиче током читаве године. Када постигнете овакав резултат против Шапца који је дупло већи, као и Сомбора који је бројчано већи од Зајечара, онда је то добар резултат. Надамо се да ћемо у будућности имати и спортске објекте који ће моћи да се користе и у зимском периоду. Због тога смо и уложили напоре, да покажемо да један мали град може да постиже врхунске резултате, истакао је Ничић.

Оснивач Кроса РТС-а Стеван Ковачевић је приликом уручења статуете Бошку Ничићу рекао да град Зајечар чини чудо, и показује како се једна квалитетна приредба одржава на европском нивоу.

-19. октобра је на зајечарској Краљевици, кроз циљ прошао 2.171 тркач, 36 више него недељу дана касније у другопласираном Шапцу. То је била велика витешка фер борба између два града. Захваљујући Бошку Ничићу и неколицини градоначелника, од прошле године је заживео и образовни сегмент Кроса РТС-а „образовни круг“. На предлог министра просвете, ми у „образовни круг“ желимо да уведемо још један језик, румунски и влашки говор“, рекао је Ковачевић захваљујући се школама, професорима, руководству града и пре свега деци.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.