Вести

Крос серија РТС-а -ЗАЈЕЧАРУ СРЕБРНО ОДЛИЧЈЕ

Крос серија РТС-а -ЗАЈЕЧАРУ СРЕБРНО ОДЛИЧЈЕ

Град Зајечар је ове године добио престижно признање Кроса РТС-а, сребрно одличје за организацију ове најмасовније спортске манифестације у Србији.

Награду је Милану Станковићу, помоћнику градоначелника за омладину и спорт, уручио оснивач Кроса РТС-а, Стеван Ковачевић.

Оснивач Кроса РТС-а, Стеван Ковачевић је рекао да је 11. маја ове године, у једном дану циљем прошло 485.140 предшколаца и ђака, што је 62% те популације. Ковачевић је напоменуо да је град Зајечар у многоме допринео значају те спортске манифестације.

-Град Зајечар је атлетику померио са мртве тачке. Први пут кад смо дошли овде нисмо ни знали да постоји Атлестки клуб „Младост“, сада је тај клуб препознат не само у нашој земљи, већ и на Балкану, а има и репрезентативце. Ове године смо благодарећи Зајечару, Сомбору, Врању, Новом Пазару и Београду, спортској манифестацији придодали и шести део „образовни круг“. Шта је то заправо? Деца која овде уче француски, покушавају уз помоћ нове технологије да својим вршњацима у Француској прикажу у правом светлу раскош српског језика. Са друге стране, наша деца која су тамо рођена, на изворном француском, уче децу која су у Србији, изворни француски језик. Градоначелник Ничић је са својим тимом предложио, када је Зајечар у питању, да се образовни круг прошири и на италијански језик, што није случајно јер је сарадња једног града у Италији и Зајечара подигнута на највиши ниво. Зајечар је спортску манифестацију Крос серију РТС-а подигао на највећи могући ново, могу да кажем светски ниво“, рекао је Ковачевић.

Специјално признање – Захвалница Драгану Стојановићу за дугогодишњи квалитетан рад на унапређењу Кроса РТС-а

Ковачевић је напоменуо да се уручивањем ових награда, полако спушта завеса на 28. Крос серију РТС-а.

„Наш пут завршавамо 22. новембра у Новом Пазару, када ћемо уручити три највећа знамења ове приредбе: знамење за образовни круг, за најбољег атлетичара на 28. Кросу, а то је Елзан Бибић и знамење за најуспешнијег тренера у историји Кроса, а то је Тифад Зивкић. Одлучили смо се да градоначелници који чине темељ Образовног круга, међу којима је и градоначелник Ничић, буду награђени највећим признањем приредбе, златним знамењем и повељом „Добрила Добрић“.

Градоначелник Зајечара, Бошко Ничић је на свечаном пријему истакао да када је у питању Крос РТС-а, нису толико важна признања, колико је важно укључити младе људе у спорт.

-Признања су мање важна, важно је оно што радимо за децу и младе људе који се баве спортом, а радићемо још много, много година. Надам се да ће идеја око Кроса и Лиге РТС-а да заживи мало другачије, да ће се још више омасовити и мени је жао што се све ово свело на неколико градова у Србији. Треба да се укључе и остали градови, не видим ниједан разлог, чак ни финансијски, који мучи све нас. Зајечар када је био у највећој финансијској кризи, од када ја памтим, смогао је снаге да организује једну такву спортску манифестацију, треба само да постоји добра воља. Крос треба да постане Лига где ће се од маја до октобра месеца, надметати наши најбољи атлетичари Србије али и околине. Видећемо да наредне годие укључимо и наше партнере из Бугарске, Румуније, напоменуо је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.