Вести

Одржана Крос серија РТС-а у Зајечару -Кроз циљ прошао 2.171 учесник

Одржана Крос серија РТС-а у Зајечару -Кроз циљ прошао 2.171 учесник

За викенд је одржана још једна Крос серија РТС-а у Зајечару.

У 27 трка кроз циљ на Краљевици прошао је 2.171 учесник из Србије и иностранства, од предшколског узраста до сениорске категорије.

Победници сениорских трка су Теодора Симовић из Новог Пазара на 3000 м и Хилари Киптум из Кеније на 5000 метара.

Бошко Ничић градоначелник града Зајечара је приликом обраћања изјавио да је уложено доста труда и напора да ова спортска манифестација буде подигнута на још већи ниво.

-Ја се надам да ће још много година да се одржава ова манифестација и да ће бити још масновија. Залагали смо се и залажемо се да се још много градова укључи у Крос серију РТС-а. Сви који сте данас дошли овде, сви сте победници, јер провести дан у природи, бавећи се спортом је победа сваког човека. Од идуће године овде ће бити један прелеп стадион али ћемо зато стари стадион Тимока претворити у атлетски стадион, да млади људи имају где да се баве атлетиком, краљицом спортова, на много озбиљнијем нивоу. Тај Атлетски стадион за читаву Тимочку крајину треба да буде дика и поноса, рекао је Ничић.

Присутнима на Краљевици се обратио и помоћник градоначелника за омладину и спорт Милан Станковић, који је рекао да је Град Зајечар поносан на саму организацију Крос серије РТС-а, као и на масовност која је из године у годину све већа.

Завршница Крос серије РТС-а одржаће се 26. октобра у Шапцу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.