Вести

Обележена слава Саборног храма и Слава града Зајечара

Обележена слава Саборног храма и Слава града Зајечара

Зајечар је у суботу обележио славу Саборног храма Рођења Пресвете Богородице и Славу града.

Светом Архијерејском литургијом у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару почело је свечано обележавање славе Храма и Града Зајечара, Мале Госпојине.

Након литургије од Саборне цркве, централним улицама кренула је велика градска литија.

Церемонији је присуствовао и градоначелник Зајечара Бошко Ничић са својим сарадницима, као и председник општине Књажевац Милан Ђокић. Ничић је честитао славу свим Зајечарцима, пожелевши им здравље и срећу.

-Задовољан сам што нас послужио време, што је град пун људи и желим свим грађанима да честитам Рођење Пресвете Богородице, Малу Госпојину, нашу градску славу. Ево већ две године, то је и Дан града, намамо посебно издвојен дан, да не би правили много прослава у овом граду, у договору са владиком и нашим оцима, биће одређен овај дан за Дан града, јер овај дан симболише заштиту овог града. Мислим да ћемо у наредном периоду заједно славити и градску славу и Дан град и црквену славу. Свим грађанима Зајечара и зајечарских села, честитам празник, и нека је са срећом, нека нас све Богородица и Господ Бог чувају и бране, рекао је Ничић.

Поред градских званичника и свештеника, у поворци су били и припадници Војске Србије, Војни оркестар и бројни грађани.

На Тргу ослобођења у Зајечару у склопу Славе одржан је традиционални "Јесењи карневал" предшколске установе “Ђулић”, а у вечерњим сатима концерт градског фолклорног ансамбла „ЗоРа" и концерт Мериме Његомир.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.