Вести

Зајечар обележио славу Храма и Града -Малу Госпојину

Зајечар обележио славу Храма и Града -Малу Госпојину

Празничном вечерњом службом и великом градском литијом у Зајечару почело је овогодишње обележавање славе Саборне цркве и града Зајечара.

Саборни храм Рођења Пресвете Богородице и град Зајечар прослављају данас славу – Малу Госпојину.

Уз црквена звона, у 18.00 сати, од Саборне цркве, централним улицама кренула је велика градска литија. Колона, на чијем челу су биле девојчице и дечаци, млади зајечарски спортисти који су носили барјаке, кретала се од Саборног храма, улицом Тимочке буне до Позоришта, затим улицом Светозара Марковића до кружног тока у центру града и улицом Николе Пашића до улице Тимочке буне и Саборне цркве. Током литије поворка је застајала неколико пута, а код Трга Николе Пашића упућен је и благослов свима који у граду живе.

Од 8:30 у Саборном храму служена је света Литургија са резањем славског колача.

Организовано је такмичење у припремању ајвара „Изађи ми на теглу“, а у Народном музеју отворена је изложба под називом “180 година од упокојења Митрополита Михаила Јовановића“, као и „Јесењи карневал“ који је приредила Предшколска установа “Ђулићи” на Тргу ослобођења у Зајечару . Том приликом, малишани у разноликим костима и креацијма, продефиловали су градом, мамећи симпатије и осмехе свих пролазника.

На градском тргу у вечерњим сатима одржан је концерт. Публику су одушевили млади, талентовани певачи из Зајечара Лена Стаменковић, учесница „Пинкових звездица“, Зајечарац Игор Гмитровић, Звезда Гранда, као и Драгица Радосављевић Цакана, која је са етно групом “Шара” приредила одличан целовечерњи концерт.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.