Вести

Зајечар: Међународни турнир у фудбалу окупио велики број малишана из Србије и Бугарске

Зајечар: Међународни турнир у фудбалу окупио велики број малишана из Србије и Бугарске

Трећи Међународни турнир у фудбалу у организацији ОФК 019, а други Меморијални турнир „Урош Јовановић“ за викенд је одржан на спортским теренима на Краљевици.

У Зајечар су пристигли малишани из многих градова Србије, као и из јужне српске покрајине, Штрпца, Грачанице и Косовске Митровице, али и из суседне Бугарске.

Ове године, као и прошле, учесници турнира су и малишани ОФК „Диф“ из Косовске Митровице, а према речима Немање Булатовића, тренера клуба, овај турнир који је међународног карактера, је веома значајан за децу, што због дружења, што због развијања спортског духа још у најранијем узрасту.

Према речима Зорана Николића, председника ОФК 019, није било лако организовати овакав турнир, јер је за децу из удаљених места, морао бити обезбеђен и смештај. Међутим, циљ турнира је постигнут а то је да деца још од малих ногу заволе спорт, стекну нове пријатеље, развију здраве навике, победнички дух и да на турниру упознају нове другаре.

-Пет је категорија, по 16 екипа у категорији, док у категорији 2007. годиште имамо 6 екипа и то довољно говори о масовности ове манифестације. У целој организацији учествује 50 људи, сви раде волонтерски, а циљ манифестација је да деца путују, да се друже, важно је путовати, ми смо ишли на све турнире, и зато су сви они данас овде, рекао је Николић.

Манифестацију је подржао и Град Зајечар, а младе фудбалере је поздравио помоћник градоначелника Милан Станковић, пожелевши им, пре свега, добру забаву и дружење, напоменувши да никад не одустају од спорта.

-Ми као Град подржавамо све спортске манифестације. Када погледамо колико је деце данас овде, схватамо да је наш циљ и остварен, а то је да нам се деце што више баве спортом, да их склонимо од мобилних телефона и свега онога што им одвлачи пажњу, а није везано за спорт. Ми као, не само људи који су задужени за спорт, већ и као родитељи, имамо веома озбиљан задатак, а то је да децу, искористићу израз, „навучемо“, на спорт, да их определимо, усмеримо на ову страну. Ова деца су данас овде добар показатељ да смо на добром путу. Већ од понедељка креће велики турнир у фудбалу, Трофеј града Зајечара, који се други пут организује у нашем граду и на шта смо такође поносни, рекао је Станковић.

Турнир је организован за децу узраста 2008, 2010, и 2012, 2009. и 2011. годиште.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.