Вести

Завршен шестодневни 6.Камп класичне музике у Зајечару

Завршен шестодневни 6.Камп класичне музике у Зајечару

Завршним концертом у сали зајечарског театра завршен је шестодневни 6.Камп класичне музике који је ове године окупио 50 полазника из Србије, Шпаније, Швајцарске,Словеније , Италије, Северне Македоније, Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Предавачи су били професори са музичких академија у Београду и Новом Саду.

Према оцени Милана Дујмовића, директора кампа и удружења „Српски музички центар“ из Београда камп је у попуности испунио очекивања организатора и остварио циљ- едукацију младих из области класичне музике на највишем нивоу, са тенденцијом популаризације уметничкемузике, развоја и афирмације музичких талената.

Поред „Српског музичког центра“ организатори кампа су ОШМО “Стеван Мокрањац” из Зајечара, Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу “Зоран Радмиловић” и зајечарски Народни музеј .

Покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 17
  авг
  Отворен Камп класичне музике

  Током пет година трајања камп је угостио око 150 учесника и 20 еминентних професора. Камп представља један од најзначајних пројеката Српског музичлког центра и његов је циљ подршка младим талентима као и развој класичне музике.

  Више
 • 13
  авг
  Камп класичне музике у Зајечару од 14. до 20. августа

  У суботу 18. августа у 19 часова љубитељи класичне музике биће у прилици да уживају у концерту класе клавира који ће бити одржан у сали Позоришта.

  Више
 • 18
  авг
  Одржан „Концерт под звездама“ -МИЛОШЕВИЋ: ПОНОСНИ СМО НА КАМП КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ!

  Нa сцени римске палате Феликс Ромулијана синоћ је одржан "Концерт под звездама" а у оквиру 4. Кампа класичне музике у Зајечару, који ове године траје до 21. августа.

  Више
 • 17
  авг
  Концерт на киши

  На зајечарском скверу вечерас је организован завршни концерт учесника III Kампа класичне музике, који је претходних дана одржан у музичкој школи. Други део концерта публика је испратила са кишобранима, због кише која је почела након половине програма.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.