Вести

Отворен  Камп класичне музике

Отворен Камп класичне музике

На Феликс Ромулијани традиционалним концертом ''Вече под звездама'' по пети пут свечано отворен Камп класичне музике.

Током пет година трајања камп је угостио око 150 учесника и 20 еминентних професора. Камп представља један од најзначајних пројеката Српског музичлког центра и његов је циљ подршка младим талентима као и развој класичне музике.

О значају који овај камп има у музичком животу Србије и Зајечара говорили су Милан Дујмовић директор Српског музичког центра, Станоје Јовановић уметнички дирекрор кампа и Маја Живић, директорка Музеја.

Публика је у изванредној атмосфери имала прилике да ужива у класичним композицијама у извођењу Љубише Јовановића, флаута, Вера Огризовић, гитара, Марко Јосифоски, виолина, Милан Дујмовић, гитара и Уки Овсакаинен као корепетитор.

У суботу 18. августа у 19 часова љубитељи класичне музике биће у прилици да уживају у концерту класе клавира који ће бити одржан у сали Позоришта, а у недељу 19. августа биће одржан завршни концерт полазника Кампа у сали Музичке школе.

Организатори Кампа класичне музике су Српски музички центар, Основна школа за музичко васпитање „Стеван Мокрањац“, Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ Зајечар, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.