Вести

Одржан „Концерт под звездама“ -МИЛОШЕВИЋ: ПОНОСНИ СМО НА КАМП КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ!

Одржан „Концерт под звездама“ -МИЛОШЕВИЋ: ПОНОСНИ СМО НА КАМП КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ!

Нa сцени римске палате Феликс Ромулијана синоћ је одржан "Концерт под звездама" а у оквиру 4. Кампа класичне музике у Зајечару, који ове године траје до 21. августа.

У предивном амбијенту и атмосфери синоћ су своје умеће показали врсни уметници, предавачи овогодишњег кампа -Јокут Михаиловић на клавиру, Вера Огризовић на гитари, Катарина Јовановић соло певање, Љубиша Јовановић на флаути, Марко Јосифоски на виолини.

Свим присутнима се обратио Вујадин Милошевић градски већник за културу који је овом приликом изразио велико задовољство што је град део овако значајне културне манифестације.

-Поред Гитаријаде, и осталих наших манифестација на које смо поносни, овај камп је нешто што полако прераста у традицију. Трудићимо се да следеће године организацију подигнемо на још већи ниво, с обзиром да ће то бити пола деценије од постојања Кампа класичне музике у Зајечару, рекао је Милошевић.

Ове године Камп класичне музике окупио је око 40 учесника који током седмодневног боравка свакодневно свирају, али организују и дружење кроз занимљиве ваннаставне активности.

Млади таленти показаће шта умеју већ у недељу, 20. августа на свечаном, завршном концерту на Платоу испред Народног музеја у Зајечару.

Камп класичне музике организује удружење из Београда "Српски музички центар" у сарадњи са Основном музичком школом "Стеван Мокрањац" из Зајечара, под покровитељством Града, а уз подршку Народног музеја у Зајечару и Центра за културу и туризам града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.