Вести

Нови фудбалски стадион у Зајечару са 8.168 места!

Нови фудбалски стадион у Зајечару са 8.168 места!

Град Зајечар је посетио председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза и на састанку са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и сарадницима уговорио детаље око изградње новог фудбалског стадиона.

Савремени објекат, на потезу садашњег хиподрома, испуњаваће све највише стандарде за одигравање званичних међународних утакмица свих селекција, па и А репрезентације.

Имаће 8165 места и помоћне терене за тренинге и припреме екипа и укупна вредност премашује 17 милиона евра.Сва средства обезбеђује држава и Фудбалски савез Србије.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић je овом приликом рекао да очекује да тендер за одабир извођача буде окончан до септембра и изградња отпочне на јесен. Читав комплекс биће најбоља могућа основа да, уз изградњу савременог хотела, прерасте у тренажни центар за домаће и екипе из иностранства.

На састанку се разговарало и о учешћу ФС Србије у обележавању стогодишњице фудбалског спорта у Зајечару. Како је најављено, у септембру, или вероватније у октобру, у Зајечару ће бити одиграна утакмица Тимока, који слави век постојања, и репрезентативне селекције.

У склопу те прославе, по обећању Кокезе, у Зајечару ће боравити и прослављена фудбалска имена и клубовима у округу донирати додатну помоћ у опреми.

ФСС и ФС РИС ће, такође, помоћи да ФК Тимок 1919, у сарадњи са Градом, изгради стабилну организациону и финансијску будућност и у наредним сезонама на терену избори улазак у виши ранг такмичења.

Разговору су присуствовали и помоћник градоначелника за омладину и спорт Милан Станковић, председник ФС региона источне Србије Новица Тончев, председник ФС града Зајечара Милорад Вучковић и представници ФК “Тимок 1919”.

Делегација фудбалских савеза Србије и источне Србије и града обишле су локацију новог стадиона чији се почетак градње очекује крајем септембра.

По завршетку радног састанка коме су присуствовали и Новица Тончев, председник Фудбалског савеза Источне Србије и помоћник градоначелника за омладину и спорт Милан Станковић, учесници састанка заједно са председником ФСС Славишом Кокезом, обишли су и простор зајечарског хиподрома, где ће бити изграђен нови фудбалски стадион по Европским стандардима.

А.Р.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 13
  авг
  Три деценије рок кампа у Зајечару

  Рок камп на Краљевици, традиционално стециште поклоника Гитаријаде из других градова и иностранства, обележава три деценије постојања. Камп је данас обишао и градоначелник Велимир Огњеновић.

  Више
 • 22
  авг
  ЈКП "Тимок одржавање": Уређење сеоских путева и уличне расвете

  Активности које Јавно комунално предузеће „Тимок одржавање“ реализује током читаве године, настављене су и ових дана. У Градскову је замењена дотрајала улична расвета, док ће наредних дана расвета бити замењена и у Бруснику.

  Више
 • 20
  авг
  Завршен шестодневни 6.Камп класичне музике у Зајечару

  Завршним концертом у сали зајечарског театра завршен је шестодневни 6.Камп класичне музике који је ове године окупио 50 полазника из Србије, Шпаније, Швајцарске,Словеније , Италије, Северне Македоније, Републике Српске и Босне и Херцеговине.

  Више
 • 20
  авг
  Почиње Међународна ликовна колонија „Гамзиград 2019“

  Колонија ће свечано бити отворена изложбом радова са прошлогодишње, 25. ликовне колоније „Гамзиград 2018“, у уторак 20.августа , у 20:00 сати у Клубу културе „Наше место“ у Котлујевцу.

  Више
 • 13
  авг
  Обележен Међународни дан младих у Зајечару

  Црвени крст Зајечар, Канцеларија за младе Града Зајечара, Спортски савез града Зајечара, удружење Друштво Рома, „Art and soul “ , Креативнa радионицa МОМС, Удружење оболелих од церебралне и дечије парализе, Тимочки омладински центaр, Извиђачки одред „Ђорђе Симеоновић“, представили су своје програме омладини.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.