Вести

Гудачки електрични квартет “Dinamika music” фасцинирао Зајечарце

Гудачки електрични квартет “Dinamika music” фасцинирао Зајечарце

Гудачки електрични квартет “Dinamika music” фасцинирао је Зајечарце који су испратили њихов концерт на градском тргу. Виртоузним извођењем дела класичне музике, али и композиција из познатих филмова, одабраних народних песама и рок композиција у оригиналној обради Ђ Грапелија, оставили су публику без даха.

Динамику чине академски музичари школовани на Академијама у земљи и иностранству који сједињује музику кроз време, од барока до рока.

Идејни творац и вођа квартета је Катарина Ранић Чавић, а чланови су Катарина Станимировић , Милован Јовановић и поменути Ђ Грапели - Богдан Чавић.

Како истичу, они су први у Србији који су почели да изводе ремикс најпознатијих композиција класичне музике с циљем популаризације квалитетне музике међу младима.

Од када је “Dinamika music” почела са радом 2012. године, реакција публике је била фантастична јер је комуникација неупоредиво непосреднија у односу на класичне гудачке квартете. Разлог лежи у необичној комбинацији 3 електричне виолине са ди-џејом, која се показала заиста изванредном што је зајечарска публика препознала и аплаузом поздрављала извођење сваке композиције.

Организатор концерта је Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу “Зоран Радмиловић”, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.