Вести

Састанак са пољопривредницима у Халову

Састанак са пољопривредницима у Халову

У Халову је јуче одржано предавање за пољопривредне произвођаче.

Радионицу је организовао Град Зајечар, а пољопривредницима из Халова је у име града о плановима Града Зајечара за 2019 год. када је област пољопривреде у питању, говорила Весна Станковић, градски већник за пољопривреду.

-Предстоји нам година у којој ће град у пољопривреду уложити 19 милиона динара, што је двоструко више улагања него претходне године. Овде има оних који су већ користили субвенције које Град даје за развој пољопривреде. Верујем да су средства искоришћена на најбољи начин и да смо помогли у повећању броја квалитетних грла и површина под засадима воћа. У воћарству ће се субвенционисати набавка сертификованих садница и нове ситне механизације и опреме за наводњавање.За сточарство остају инвестиције у куповину уматичених грла говеда, оваца и коза. Осим тога моћи ће да се набаве и опрема за мужу, хлађење млека као и опрема за паковање млека и млечних производа. Новина је да ће се у овој години одобравати и средства за жичане ограде за воћњаке, због великих штета које наши воћари имају због дивљачи на овим просторима.

На основу прошлогодишњих искустава и кроз разговоре са пољопривредним произвођачима усвојене су и неке сугестије тако да ће пољопривредни произвођачи моћи да за предвиђени износ по домаћинству који је ове године максимално 140.000 динара, имају више инвестиција у оквиру једног сектора.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.