Вести

Велики концерт Јадранке Јовановић - „Светски музички бисери“

Велики концерт Јадранке Јовановић - „Светски музички бисери“

Поводом „Светског дана музике“ и почетка „Зајечарског културног лета“ , на касноантичком локалитету Феликс Ромулиана у петак 21.јуна у 20:30 биће организован велики концерт оперске диве, примадоне Јадранке Јовановић под називом „Светски музички бисери“.

Гост концерта је Душан Свилар. Оркестром „Београдски солисти“ , дириговаће прослављени Војкан Борисављевић који је написао највеци број аранзмама за овај програм.

Концерт обухвата популарну класику као сто је увертира за оперу Кармен, легендарну Хабанеру, Шубертову серенаду...све у модерним аранзманима, али и филмску музику (музика из филма „Кум“,,Тема из тв серије „Лаза Костић“, „Historia de un amor“, „The winer takes it all“ -, Abba „Цигани лете у небо“ , мјузикл ), али и evergrin као нпр. ,,Ти си ми у крви’’.

За све заинтересоване грађане обезбеђен је бесплатан аутобуски превоз од Зајечара до Ромулијане. Полазак је у 19:00 сати испред Амана.

Организатор концерта је Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“,а покровитељ град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.