Вести

Одржана прва по реду манифестација „Халово у песми и игри“

Одржана прва по реду манифестација „Халово у песми и игри“

„Халово у песми и игри“ назив је нове манифестације која је јуче одржана у Халову.

На смотри су учествовала културно –уметничка друштва „Граничар“ из Халова,,,Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, Градски фолклорни ансамбл „Зо-Ра“ и Фолклорна секција Друштва Рома Зајечара. Приређене су и изложбе влашке народне ношње и традиционалне влашке трпезе.

Испред градске управе прву смотру у Халову отворио је градски већник за културу Вујадин Милошевић, који је истакао да је, као што је и обећано, настављено са организовањем манифестација у селима у којима их до сада није било и да ће у наредном периоду смотре бити организоване и у другим селима које их немају.

Организатор је Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Халово, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.