Вести

Велики Извор: Још једном потекла вода студена!

Велики Извор: Још једном потекла вода студена!

У Великом Извору је у суботу одржана 11. Смотра народног стваралаштва града Зајечара „Потекла вода студена“.

Манифестацију је отворила помоћница градоначелника Зајечара Елена Петровић која је овом приликом рекла да је велики број мештана и младих који су били на манифестацији, управо знак да ово село живи.

-Манифестација „Потекла вода студена“ управо осликава како треба да чувамо традицију и наше обичаје. Зајечар је поносан на ову манифестацију, зато што са овим сабором живи и наша традиција и ми пишемо историју овог села.

У такмичарском делу наступило је осам културно-уметничких друштава : Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, „Слога“ из Вражогрнца, „Зоран Гајић“ из Рготине, „Божур“ из Звездана, „Граничар“ из Халова, „Градец“ из Градскова, „Дубочане“ и „Лубница“ из истоимених села. Селектор Савеза аматера Србије који је присуствовао смотри одредииће ко ће од поменутих фолклорних ансамбала учествовати на републичким смотрама народног стваралаштва.

У ревијалном делу наступили су : Градски фолклорни ансамбл „ЗОРА“ , Фолклорна секција друштва Рома Зајечар, и КУД „Пензионер“ из Зајечара.

Организатор смотре је Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Велики Извор, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 14
  окт
  Одржана 7. "Башта Балкана у Великом Извору -Преко 2 000 посетилаца!

  У Великом Извору одржана је седма по реду "Башта Балкана. Ове године ова традиционална манифестација угостила је преко 2000 посетилаца из разних крајева Србије и Бугарске.

  Више
 • 09
  мај
  Велики Извор: „Потекла вода студена“ у суботу

  У такмичарском делу наступиће осам културно-уметничких друштава : Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, „Слога“ из Вражогрнца, „Зоран Гајић“ из Рготине, „Божур“ из Звездана, „Граничар“ из Халова, „Градец“ из Градскова, „Дубочане“ и „Лубница“ из истоимених села.

  Више
 • 22
  мај
  10. "Потекла вода студена" у Великом Извору

  Смотра је и ове године испунила циљ – да подстиче очување изворног народног стваралаштва и презентује, промовише и штити нематеријално културно наслеђе овог краја.

  Више
 • 29
  мај
  "Вода студена" враћена на извориште

  Након што је лане одржана на централном градском тргу у Зајечару, манифестација „Потекла вода студена“ враћена је у Велики Извор, где је осмишљена и први пут организована 2008.године. Публици у Великом Извору представили су се аматери из Лубнице, Вражогрнца, Гамзиграда, Рготине, Зајечара и села домаћина.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.