Вести

Велики Извор: „Потекла вода студена“ у суботу

Велики Извор: „Потекла вода студена“ у суботу

У Великом Извору у суботу 11.маја биће одржана 11. Смотра народног стваралаштва града Зајечара „Потекла вода студена“.

У такмичарском делу наступиће осам културно-уметничких друштава : Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, „Слога“ из Вражогрнца, „Зоран Гајић“ из Рготине, „Божур“ из Звездана, „Граничар“ из Халова, „Градец“ из Градскова, „Дубочане“ и „Лубница“ из истоимених села.

У ревијалном делу наступиће : Фолклорна секција друштва Рома Зајечар, Градски фолклорни ансамбл „ЗОРА“ и КУД „Пензионер“ из Зајечара.

Свечано отварање смотре и наступ учесника је у 17:00 сати. Организатор смотре је Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Велики Извор, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 13
  мај
  Велики Извор: Још једном потекла вода студена!

  Манифестацију је отворила помоћница градоначелника Зајечара Елена Петровић која је овом приликом рекла да је велики број мештана и младих који су били на манифестацији, управо знак да ово село живи.

  Више
 • 22
  мај
  10. "Потекла вода студена" у Великом Извору

  Смотра је и ове године испунила циљ – да подстиче очување изворног народног стваралаштва и презентује, промовише и штити нематеријално културно наслеђе овог краја.

  Више
 • 29
  мај
  "Вода студена" враћена на извориште

  Након што је лане одржана на централном градском тргу у Зајечару, манифестација „Потекла вода студена“ враћена је у Велики Извор, где је осмишљена и први пут организована 2008.године. Публици у Великом Извору представили су се аматери из Лубнице, Вражогрнца, Гамзиграда, Рготине, Зајечара и села домаћина.

  Више
 • 28
  дец
  Ове године зониране школе у Рготини и Великом Извору

  Јавно предузеће „Путеви Србије“ обавило је претходних месеци зонирање школа у Рготини и Великом Извору, а у плану је да наредне године изврши зонирање школа у Вражогрнцу и Звездану, речено је на седници Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.