Вести

На Зорановим данима  одиграна последња такмичарска представа

На Зорановим данима одиграна последња такмичарска представа

Позоришна представа „Наши дани“ Жељка Стјепановића, у режији Југа Радивојевића и извођењу Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке ,одушевила је зајечарску публику .Глумце је наградила громогласним аплаузом и овацијама.

Настала на потки песме “Наши дани” Владислава Петковића Диса, ова представа слика живот данашњице веома пластично и живо, без зазора и, што је можда још важније, без сакривања свих оних грубих детаља који нас окружују. Наиме, окосницу радње представе чини један конкурс за лектора у самом позоришту и наравно, све што у пакету са њим долази. Сплетке, непотизам, страначка уплитања, дилентантизам, некомпетентност…

Жири којим је председавао Небојша Брадић „Зоранов брк “је доделио Љубиши Савановићу за улогу Драга Ћука. Он је изразио велико задовољство што је добио награду која носи име великана глумишта Зорана Радмиловића, поготово зато што на Зорановим данима као глумац Народног позоришта Републике Српске наступа већ осам пута. Савановић је истакао да се добро позориште бави се актуелним темама, које људи препознају у свакодневном животу. да се није било тешко глумити Ћука, јер смо окружени таквим ликовима.

Вечерас смо из техничких разлога били мало удаљенији од публике, али смо ипак осетили да публика пажљиво прати представу и да реагује.

Завеса на позоришни фестивал 27. Зоранови дани биће спуштена у понедељак 22.10.2018. доделом фестивалских награда и наступом кинеске Фолклорно - плесне групе из провинције Хенан , у част награђених.

Последњој такмичарској представи на Зорановим данима предходило је потписивање протокола о дугорочној сарањи између Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ и Народног позоришта у Приштини, који су потписали директори два позоришта Владимир Ђуричић и Предраг Радоњић .Како је протоколом поред осталог предвиђено, поменута позоришта ће покушати да учествују у заједничким продукцијама представа, размени аутора уметника и других стручњака.

Протокол о сарадњи потписан је на иницијативу Небојше Брадића, театролога и председника жирија позоришног фестивала 27. „Дани Зорана Радмиловића “. Директор зајечарског позоришта Владимир Ђуричић уручио је Небојши Брадићу сребрњак са ликом Зорана Радмиловића у знак захвалности за све што је учинио за зајечарски фестивал и театар, којима је , као и бројним другим позориштима у Србији ,несебично помагао.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.