Вести

Одржан 36. Вражогрначки точак -Традиција дуга 36 година

Одржан 36. Вражогрначки точак -Традиција дуга 36 година

У Вражогрнцу је одржана 36. по реду Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак“.

Након дочека учесника, изведен је и богат и садржајан културно-уметнички програм.

Ову, надалеко познату манифестацију, отворио је Вујадин Милошевић, градски већник за културу, који је у име града и своје лично име, пожелео добродошлицу свим учесницима и посетиоцима. Он је подсетио на дугу традицију „Вражогрначког точка”, на његов почетак и развој.

Својим наступом публици су се представила културно-уметничка друштва: „Слога” из Вражогрнца, Фолкорна секција Друштва Рома из Зајечара и етно-група „Извор” и Врања, гости прве вечери фестивала. Након отварања додељене су захвалнице културно-уметничким друштвима.

Другог дана смотре организовано је такмичење у припреми гулаша, а публици се представило десет културно-уметничких друштава. Овом приликом све присутне је поздравила Елена Петровић, помоћник градоначелника која је нагласила да се град Зајечар поноси овом манифестацијом јер је по много чему јединствена.

-Нема ништа лепше него погледати у очи традицији и народним обичајима, али и младости. И млади пишу историју Вражогрнца, наша села морају да живе, рекла је Петровић.

Организатори ове културно-уметничке манифестације су Установа Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Туристичка организација Града Зајечара, Месна заједница Вражогрнац, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 01
  авг
  У Вражогрнцу 3. и 4. aвгуста Вражогрначки точак

  У Вражогрнцу ће 3. и 4. августа бити одржан 36. Вражогрначки точак, традиционална етно-манифестација, на којој ће наступити бројна културно – уметничка друштва и ликовни уметници.

  Више
 • 07
  авг
  35. Смотра народних обичаја “Вражогрначки точак“

  За викенд је у Вражогрнцу одржана 35. Смотра народних обичаја “Вражогрначки точак”. 35.Смотру народних обичаја “Вражогрначки точак” у име града и градоначелника Зајечара Бошка Ничића отворила је Елена Петровић, помоћница градоначелника.

  Више
 • 07
  авг
  "Вражогрначки точак" се завртео 34.пут

  У организацији МЗ Вражогрнац, ЦЕКИТ-а и КУД-а "Слога" у Вражогрнцу код Зајечара одржана је дводневна традиционална 34.Смотра народних обичаја "Вражогрначки точак".

  Више
 • 10
  авг
  Завршен 33. Вражогрначки точак

  Победник у припремању гулаша на овогодишњој Смотри народних обичаја "Вражогрначки точак" је Бобан Миленковић из Вражогрнца. Поред изложбе домаће радиности, завршни програм овогодишње манифестације обележили су наступи културно уметничких друштава.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.