Вести

У Зајечару одржана 18. седница Скупштине града - Усвојена Одлука о трећем допунском буџету Града Зајечара за 2018. годину.

У Зајечару одржана 18. седница Скупштине града - Усвојена Одлука о трећем допунском буџету Града Зајечара за 2018. годину.

На почетку седнице скупштине града усвојена је оставка Срђана Станојевића на функцију одборника Скупштине града Зајечара. Одборници су усвојили Одлуку о трећем допунском буџету Града Зајечара за 2018. годину.

Према речима Валентине Ђуричић, начелнице Одељења за финансије и буџет, законска одредба Закона о буџетском систему, дозвољава да се врши измена и допуна буџета када за то постоје одређени разлози.

Основни разлог усвајања трећег допунског буџета града Зајечара су, како она наводи, повећања из осталих прихода.

-Буџетска средства су остала непромењена. Разлог наш је био да се уврсти вишак прихода из претходне године и да други извори средстава која долазе од министарстава могу да се уврсте у буџет, да би могла да се троше, јер Закон о буџетском систему налаже да је обавеза да се та средства уврсте, након усвајања завшног рачуна. Такође, повећање од 194.396.280,00 динара, односно 8%, је повећање код укупних прихода и примања, укупних расхода и издатака, и сада тај буџет износи 2.651.865.205,00 динара. Што се тиче повећања код позиције 01, износ је остао непромењен. Дакле, буџет је остао на 2.232.240.408,00 динара, само код неких позиција је дошло до повећања и смањена, рекла је истакла Валентина Ђуричић и додала да су у трећи допунски буџет додате и неке нове позиције које нису биле предвиђене претходним буџетом.

Ту се мисли на ново предузеће „Урбанизам и изградња“ Зајечар, које ће бити основано и које је већ предложено за рад у граду. Што се тиче средстава која долазе из министарства, тачније из Канцеларије за јавна улагања, морам да се осврнем на то да се ради реконструкција школе „Љубица Радосављевић Нада“, а да смо ми у обавези да радимо обрачун пореза на додату вредност, који износи 28.98 милиона динара и та средства смо уврстили као извор 07. Ми не плаћамо то из нашег буџета, та средства ће доћи из Министарства. Када су у питању улагања, највише ће бити улагања за пројектну документацију. Радиће се пројекат за затворени базен у Основној школи „Хајдук Вељко“ који је предвиђен у износу од 5,95 милиона динара. Предвидели смо и куповину камиона са корпом за јавну расвету, изградњу кошаркашког игралишта у насељу „Кључ 3″, навела је начелница у образложењу.

На седици је усвојен и Програм коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2018. годину, као и Одлука о конверзији потраживања града Зајечара у удео Града Зајечара у капиталу привредног друштва “Симпо” а.д. Врање.

Одборници су, између осталог, усвојили и План генералне регулације града Зајечара бр.1 -север и северозапад, План генералне регулације града Зајечара бр. 3 – Центар града Зајечара, као и План детаљне регулације за уређење и проширење гробља у Звездану.

Одборници су данас дали зелено светло и на измене и допуне Одлуке о комуналном уређењу на територији града Зајечара, као и на извештаје о раду за прошлу годину јавних комуналних предузећа “Зајечарпаркинг” и “Водовод”. Такође, утврђен је и начин расподеле добити ЈКП “Зајечарпаркинг” за 2017. годину, а дата је и сагласност на Одлуку о начину покрића губитка ЈКСП “Зајечар” за 2017. годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 23
  мај
  Скупштина града Зајечара: Електронска достава скупштинског материјала

  Изменама и допунама Пословника о раду, Скупштина града Зајечара омогућила је прву фазу у функционисању електронског парламента кроз електронску доставу скупштинског материјала одборницима и свим другим учесницима у раду Скупштине и њених радних тела

  Више
 • 16
  мар
  Одржана 13. седница Скупштине града Зајечара

  На овој седници је већином гласова усвојен и Предлог Одлуке о поверавању послова организације и реализације манифестације „Гитаријада“ Зајечар као и Предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2018. годину.

  Више
 • 21
  јул
  Одржана 4. седница Скупштине града Зајечара

  Седница Скупштине града Зајечара одржана је 20. јула у Зајечару. На седници је усвојена Одлука о покретању поступка поверавања обављања делатности градског и приградског превоза путника на територији града Зајечара, као и Одлука о покретању поступка ликвидације над ЈП „Дирекција за изградњу“.

  Више
 • 22
  јун
  Дипломе за најуспешније младе спортисте!

  Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана свечаност поводом завршетка спортских такмичења у школској 2016/17.години. Овом приликом су најуспешнијим појединцима и школским екипама уручене дипломе Спортског савеза града Зајечара.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.