Вести

Дипломе за младе спортисте

Дипломе за младе спортисте

У великој сали Скупштине града Зајечара приређена је свечаност поводом завршетка спортских такмичења у школској 2017/18, на којој су најуспешнијим појединцима и школским екипама додељене дипломе Спортског савеза града Зајечара.

Свечаности је присуствовао и градоначелник Зајечара Бошко Ничић који је овом приликом честитао младим спортистима и рекао да су управо они понос града Зајечара и да ће локална самоуправа у наредном периоду радити на пројекту изградње Атлетског стадиона.

-Морате знати да је спорт много више од самог такмичења, спорт је живот и спорт је оно што вас учи животу и зато су ваши резултати још вреднији и још драгоценији. Сада већ у другој половини живота схватам да се све састоји од успона и падова, и онај ко се није бавио спортом, неће научити да када падне, устане. Само спортисти схвате да је победа исто што и пораз, и да се такмичење састоји управо од тога, да учи да достаојанствено поднесе и једно и друго, и када побеђујете, и када губите, најважније је сачувати достојанство и прави спортисти то науче, а овде су и људи који вас томе и уче и ја и њима честитам, рекао је Ничић и додао:

-Ми смо мали град али смо постизали добре резултате у неким спортовима. Моје залагање и сада и раније је, да за оно што је базични спорт, а то је атлетика, морамо створити итекако добре услове, за све вас и за оне који би долазили у овај град, да заједно са вама, тренирају ту краљицу спортова. У атлетици се стварају основе за квалитетне одбојкаше, кошаркаше, рукометаше, фудбалере, у атлетици се учи основа бављења спортом а то је трчање, бацање и много тога. Због тога смо, јер нам коњички спорт није заживео иако смо последњих 20-ак, 30-ак година имали Коњички клуб, решили да на том простору где су многи од вас трчили на Кросу, почнемо са израдом пројеката за изградњу Атлестког стадиона, заједно са Атлетским савезом Србије и Светском атлетском организацијом. Касније ћемо видети да обезбедимо и новац, то не кошта мало, за изградњу тог отвореног атлетског стадиона за будуће генерације, како би имали базични стадион на коме ће бити започети спортске активности.

Игор Божиновић, секретар Спортског савеза града Зајечара је изнео податак да је у овој школској години организовано 13 такмичења у 13 спортских дисциплина.

-Највећи број учесника је наступио у оквиру Малих олимпијских игара, где су учетсвовали ученици првог, другог и трећег разреда основних школа. Учествовало је 133 школских екипа, одиграно је 70 утакмица, учешће је узело 1.316 ученика кроз систем школског такмичења. С обзиром на то да школу на територији града Зајечара похађа 6.016 учесника, то је 22% школске популације која се у овој школској години бавила неким од 13 спортских дисциплина. Прошла година је била најбоља где смо имали 28% учесника а тај број су повећале школске лиге које ове године, из техничких разлога, нису одржане, али ћемо већ на јесен кренути да у наредној школској години достигнемо приближно ову цифру. Дакле, једна четвртина школске популације бави спортом на подручју нашег града, рекао је Божиновић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 22
  јун
  Дипломе за најуспешније младе спортисте!

  Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана свечаност поводом завршетка спортских такмичења у школској 2016/17.години. Овом приликом су најуспешнијим појединцима и школским екипама уручене дипломе Спортског савеза града Зајечара.

  Више
 • 20
  феб
  Уручене дипломе 16.генерацији студената

  Свршеним студентима Факултета за менаџмент у Зајечару свечано су уручене дипломе. Међу тридесетак дипломаца 16. генерације студената најбољи је Марко Жикић из Зајечара, са просеком 10. У име Града Зајечара дипломцима је честитао заменик градоначелника др Мирко Николић.

  Више
 • 20
  авг
  Град Зајечар има слуха за музичке таленте

  Поделом диплома полазницима и захвалница професорима и пријатељима манифестације, у Зајечару је завршен други Камп класичне музике. Претходних седам дана ђаци нижих и средњих музичких школа, као и студенти музике из Србије и Републике Српске усавршавали су умеће свирања.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.