Вести

Почиње 33. Фестивал младих песника „Дани поезије 2018“

Почиње 33. Фестивал младих песника „Дани поезије 2018“

У Радул- беговом конаку у Зајечару вечерас, 23. маја почиње 33. Фестивал младих песника „Дани поезије 2018“. Свечано отварање је у 20 часова , када ће бити представљен портрет песника Томислава Маринковића, добитника најзначајнијих песничких награда: „Бранко Миљковић“, „Васко Попа“, „Мирослав Антић“. Маринковић је 2016 .године награђен Дисовом наградом за укупан песнички допринос.Са њим ће разговарати директор издавачке куће „Архипелаг „ из Београда Гојко Божовић.

Из богатог програма 33. Фестивала издвајамо разговор са хрватским песником Томиславом Домовићем, који је заказан за сутра у 20 часова у Радул беговом конаку. Два сата раније на истом месту заказано је представљање радова чланова Удружења особа са инвалидитетом и посебним потребама као и ученичких радова .У петак ће бити представљена сабрана дела песника Александра Ристовића и поезија норвешке песникиње Гунвор Хофмо., а предвиђено је и гостовање песника у основним и средњим школама.

Наступ седморо младих песника – финалиста предвиђен је у суботу 26. маја, након чега ће бити проглашен победник 33. Фестивала младих песника. Наступу ће предходити промоција књиге песама „Томорроњланд“прошлогодишње победнице фестивала Барбаре Делаћ.

Организатор фестивала је Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“, а покровитељи Град Зајечар и Министарство културе и информисања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.