Вести

Програм обележавања Бадњег дана, вечери и Божића у Зајечару

Програм обележавања Бадњег дана, вечери и Божића у Зајечару

Град Зајечар обележава Бадњи дан, Бадње вече и најрадоснији хришћански празник Божић.

Програм почиње у суботу, 6. јануара, у 7 сати, када ће Свештенство Саборне цркве Рођења Пресвете Богородице и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, традиционално исећи бадњак, након чега ће, сат времена касније, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, почети Света архијерејска литургија Светог Јована Златоустог.

У 16 сати почиње празнично бденије, а након Вечерење службе, у 18 сати, почиње свечана литија која ће се кретати трасом од Саборне цркве, улицом Николе Пашића до Трга ослобођења.

Свечано налагање бадњака, у 18 сати и 15 минута, обавиће Његово Преосвештенство Епископ тимочки Господин Иларион са Свештенством Саборне цркве Рођења Пресвете Богородице и градоначелником Бошком Ничићем.

Након налагања бадњака уследиће беседа Епископа тимочког Илариона.

У недељу, 7. јануара, у 8 сати и 30 минута, у Саборној цркви Пресвете Богородице, почиње Божићна архијерејска литургија Светог Василија Великог.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.