Вести

Други Фестивал хришћанске културе у Зајечару

Други Фестивал хришћанске културе у Зајечару

Епархија тимочка већ другу годину за редом организује Фестивал хришћанске културе, уз помоћ Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама и подршку Града Зајечара.

Планиран је разноврстан културни садржај Фестивала: богослужења, предавања, промоција књига и изложбе, наступи хорова и фолклорних група, литерални, ликовни и фото конкурси, дечије активности, поезија и спортска такмичења.

Фестивал хришћанске културе ће се одржати од 10. до 30. септембра 2017. године, док ће централни дан Фестивала бити празник Рођења Пресвете Богородице, у четвртак 21.септембра, што је уједно слава Саборног храма и слава Града Зајечара.

У организацију Фестивала су се поред Епархије тимочке и Града Зајечара укључиле и друге установе културе и привреде у граду, Историјски архив „Тимочка крајина“, Народни музеј у Зајечару, Регионална привредна комора Зајечар, Музичка школа „Стеван Мокрањац“ Зајечар, Школска управа Зајечар, Библиотека „Светозар Марковић“ Зајечар, Позориште „Зоран Радмиловић“, Одред извиђача „Ђорђе Симеоновић“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.