Вести

"Алиса у земљи чуда" отворила 8.ЗајеЧар

Позоришни фестивал за децу, 8.ЗајеЧар, данас је отворио комад “Алиса у земљи чуда” Позоришта лутака из Ниша. Рађена по бајци Луиса Kерола, а у режији Зорана Лозанчића, представа о Алисином лутању с оне стране огледала и њене догодовштине са Белим Зецом и Шеширџијом, одушевиле су најмлађу позоришну публику.

Глумица Мирјана Ђорђевић каже да у лику Алисе може себе да препозна.

Улога је везана за моју личну причу, моје одрастање, мој пут, моју каријеру и несигурност,

“Алиса у земљи чуда”.због великог интересовања, играна је у два термина.

До суботе, 22. априла, малишани ће гледати представе: “Глупи Ханс”, “Аладин”, “Сама у кући” и “Мали принц”.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 26
  апр
  ЗајеЧар: "Алиса у земљи чуда" најбоља представа фестивала

  Најбоља представа 8. Међународног позоришног фестивала за децу „ЗајеЧар„ је “Алиса у земљи чуда“ Позоришта лутака из Ниша, у режији Зорана Лозанчића. Најмлађа зајечарска публика најбоље је оценила представу "Аладин".

  Више
 • 14
  апр
  У уторак почиње Дечији позоришни фестивал "ЗајеЧар"

  Осми међународни дечији фестивал „ЗајеЧАР“ биће одржан у Позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ од 18. до 22. априла. Фестивал почиње представом “Алиса у земљи чуда“ Позоришта лутака Ниш.

  Више
 • 04
  феб
  Јубилеј зајечарског театра

  Извођењем најдуговечније представе - „Блуз осмех“ зајечарско позориште обележило је 70 година постојања. Поздрављајући публику која је дошла на прославу дана зајечарског театра, в.д. управника позоришта Давор Марушић рекао је да ће цела година бити посвећена јубилеју.

  Више
 • 11
  мај
  Годишњица рођења Зорана Радмиловића

  Великан српског глумишта Зоран Радмиловић рођен је у Зајечару на данашњи дан 1933. године. Иако је преминуо пре више од 30 година, Зајечарци чувају успомену на њега.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.