Вести

Министар Недимовић у посети газдинству у Гамзиграду

Министар Недимовић у посети газдинству у Гамзиграду

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, у пратњи члана Привременог органа Срђана Недељковића и председника Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Борског и Зајечарског округа Дејана Тошића,посетио је пољопривредно газдинство Љубише Михајловића у Гамзиграду.

Ово газдинство успешно се бави сточарством, у тову је сада 40 грла, али како Љубиша истиче, проблем су ниске премије за млеко.

Министар Недимовић се слаже да су премије које износе 7 динара по литру испорученог млека мале, и да ће од наредне године њихова висина зависити од квалитета млека. Свестан је и да се сточари у овом делу Србије сусрећу са два проблема.

То је питање недостатка пољопривредног земљишта у државној својини и проблем набавка дизел горива. Радимо на пројекту увођења посебних пољопривредних картица, где ће на основу површине регистрованог пољоприведног газдинства бити предвиђена одређена количину дизел горива по повлашћеној цени, без акциза,

рекао је Недимовић.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић поручио је да се мора повећати пољопривредна конкурентност и да би требало увести што већи број младих људи у пољопривреду. Зато је и буџет за 2017. годину за три и по милијарде већи него претходне године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 20
  авг
  Почиње Међународна ликовна колонија „Гамзиград 2019“

  Колонија ће свечано бити отворена изложбом радова са прошлогодишње, 25. ликовне колоније „Гамзиград 2018“, у уторак 20.августа , у 20:00 сати у Клубу културе „Наше место“ у Котлујевцу.

  Више
 • 14
  јун
  Недимовић у Зајечару: Подршка локалној самоуправи

  Бранислав Недимовић министар пољопривреде и заштите животне средине и директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић са сарадницима су посетили Град Зајечар. Ничић је овом приликом рекао да је за поновно функционисање Агенције за рурални развој потребна помоћ државе.

  Више
 • 14
  апр
  Недимовић: Повезивање пољопривреде и прехрамбене индустрије

  У оквиру посете Зајечару министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић присуствовао је скупу посвећеном пољопривреди и прехрамбеној индустрији, одржаном у Привредној комори Србије - Регионалној привредној комори Зајечарског и Борског управног округа.

  Више
 • 23
  мај
  Одржан 11.Ђурђевдански сабор у Гамзиграду

  Ђурђевдански сабор у Гамзиграду поприма традиционални карактер, а његово једанаесто издање окупило је протекле суботе културно-уметничка друштва: „Слога" Вражогрнац, "Ново Селиште" Бор, "Прераст" Штубик- Неготин, "Ромулијана" Гамзиград, као и госте из Бугарске, Фолклорни ансамбл "Жарава" из Видина.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.