Вести

Отворен Омладински клуб у Гамзиграду

Отворен Омладински клуб у Гамзиграду

У селу Гамзиград код Зајечара отворен је Омладински клуб, с циљем да млади људи на овом месту реализују своје активности и да имају где да проводе слободно време, као и да кроз своје идеје покушају да унапреде ствари у својим локланим заједницама.

-Све више омладине одлази одавде и ово је неки начин да можемо кроз наше идеје да допринесемо развоју села. Реализоваћемо неколико радионица овде и надам се да ћемо реализовати и још много пројеката, рекао је Никола Голубовић, координатор Омладинског клуба у Гамзиграду.

Отварању Омладинског клуба у Гамзиграду присусутвовали су градоначелник Зајечара Бошко Ничић и помоћник за омладину и спорт у Зајечару Милан Станковић, са сарадницима.

-Сигуран сам да ће ваше активности бити веће, а не само радионице које су планиране. Средићемо још простора, али најбитније је да има ко да их користи. Поред овог простора, треба и да користите Дом културе и да млади организују много тога паметног што осмисле. Хвала Богу, имамо доста младих у селима и има још пуно села где овакве ствари треба да урадимо. Ми смо у претходном периоду реконструисали 26 домова културе и у наредном периоду нам предстоје и Лубница и Шљивар и још неколико домова културе које ћемо уредити. У оквиру тих домова настојаћемо да направимо још оваквих простора за младе. Надам се да ћемо у партнерству са ГИЗ-ом наставити да радимо заједно. Урадили смо много пројеката, много су нам помогли и ја сам им изузетно захвалан. Предстоји нам и Визиторски центар на Ромулијани, који ће бити недалеко одавде. Захвалан сам и Канцеларији за младе града Зајечара што подржава овакве пројекте. На вама младима је да ово чувате и да што боље искористите, изјавио је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

-Била сам овде када смо овај простор одабрали да финансирамо и сада сам срећна што видим овако леп простор прилагођен. У партнерству са Министарством туризма и омладине подржавамо унапређење услова живота за младе у нашим руралним партнерским заједницама. Један веома важан аспект нашег рада јесте мотивација младих људи ка учешћу у процесима доношења одлука и подршка ка темама које су њима важне. На почетку пројекта посетили смо све наше пилот заједнице где смо питали младе о њиховим изазовима, али и о потенцијалима. Поред недостатка послова у којима би млади могли да покажу свој пуни потенцијал, додатни изазов био је недостатак адекватног простора где би млади из локалних заједница могли да се окупе, а самим тим и да покушају да унапреде ствари у својим локланим заједницама, поручила је Кристијана Фрише, испред ГИЗ-а.

Након отварања Омладинског клуба у Гамзиграду, представници Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар одржали су предавање на тему „Злоупотреба дувана”.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.