Вести

Чувар традиције: Одржан 15. „Ђурђевдански сабор” у Гамзиграду

Чувар традиције: Одржан 15. „Ђурђевдански сабор” у Гамзиграду

Организовањем 15. „Ђурђевданског сабора” у Гамзиграду, јуче је настављено успешно организовање манифестација које негују традиционално стваралаштво на подручју града Зајечара. Велики број посетилаца уживао је у богатом културно-уметничком програму у коме је учествовало 5 КУД-ова из Гамзиграда, Халова, Градскова, Дубочана и Звездана као и ГФА „ЗО-РА” из Зајечара. Смотру је отворила градска већница за културу Елена Матковић.

Током дана одржано је такмичење у кувању јагњеће чорбице, постављене изложбе традиционалне хране и рукотворина, организовани дечја ликовна колонија у природи и турнир у малом фудбалу, приређен приказ обичаја „Промуз оваца”. Победник у кувању јагњеће чорбице је Удружење жена “Ромула” из Гамзиграда, чије су чланице освојиле и другу награду док је треће место освојило Милиојана Јовановић из Удружење жена “Гамзиград”. За најлепшу пастирицу сабора проглашена је Санела Првуловић из КУД-а “Градец” из Градскова, док су прва и друга пратиља Нина Негојевић и Ана Миленковић из КУД-а “Граничар” из Халова. Победник турнира у малом фудбалу је екипа “Сицилијана” из Гамзиграда, а у категорији пионира тим „19” из Гамзиграда. Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине - Центар за културу Зоран Радмиловић у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Гамзиград, а покровитељ је град Зајечар

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.