Вести

Основан Дом здравља Зајечар

Основан Дом здравља Зајечар

Одборници Града Зајечара, великом већином гласова, усвојили су, на данашњој седници, Одлуку о оснивању Дома здравља. Град Зајечар на основу тога преузима оснивачка права и обавезе од Републике Србије над Домом здравља и оснива у државној својини Дом здравља Зајечар.

Како је у расправи истакнуто, одвајање домова здравља од болница законска је обавеза коју је морао и Град Зајечар да испуни.

“Добром организацијом превазићи ћемо све проблеме који нас очекују а којих је много с обзиром на то да Здравствени центар у Зајечару покрива много већи број становника него што има Зајечар јер се сви озбиљнији случајеви из Зајечарског округа шаљу овде. Помоћи ће и отварање нове амбуланте у Котлујевцу која је сада већ потпуно извесна,

нагласио је в.д. директор Дома здравља, др Градислав Ђорђевић.

Заменик градоначелника Зајечара, др Мирко Николић рекао је да се, у сваком случају, мора обезбедити 24 – часовно дежурство педијатара и гинеколога, јер су деца и труднице најосетљивије категорије становништва.

Председник Скупштине Града Зајечара, Саша Мирковић, упознао је одборнике да је одборничкој групи СНС “Покренимо Зајечар” приступила Херта Голубовић из УРС -а.

Одборници су гласали и за постављење Ненада Динуловића, дипломираног правника, на место заменика секретара Скупштине Града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 25
  мар
  Обавештење о формирању респираторне јединице у Дому здравља Зајечар

  Од 24.03.2020.године формирана је РЕСПИРАТОРНА ЈЕДИНИЦА која се налази у централној згради Дома здравља у Зајечару која ће радити 24 сата радним даном и викендом. У респираторну јединицу ће се примати и по протоколу збрињавати сви пацијенти који имају повишену температуру и респираторне тегобе.

  Више
 • 20
  мар
  Промењено радно време Дома здравља Зајечар

  У складу са новонасталом ситуацијом у Републици Србији и новим мерама Владе Републике Србије у борби против вируса COVID 19 донетих 17.марта 2020. године, радно време Дома здравља Зајечар од 07 до 18 часова радним даном.

  Више
 • 16
  мар
  Обавештење -Седница Скупштине града Зајечара

  У складу са Одлуком Владе Републике Србије о забрани јавног окупљања у затвореним просторијама за скупове на којима је више од 50 људи, председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков предложиће данас, а у складу са Пословником, да се иста одржи без присуства јавности и медија.

  Више
 • 14
  феб
  Одржана 35.седница Скупштине града Зајечара

  У Зајечару је одржана 35.седница Скупштине града. Ненад Динуловић, дипломирани правник из Зајечара, нови је в. д. директор Центра за социјални рад.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.