Вести

Водостаји тимочких река у порасту

Водостаји тимочких река у порасту

Услед повећања температуре ваздуха претходних неколико дана дошло је до наглог топљења снега у читавој Тимочкој крајини, а самим тим и до повећања нивоа тимочких река.

Према најновијим мерењима кота Белог Тимока је 140 цм, а Црног Тимока 170 цм.

Нивои река у књажевачком и бољевачком крају су и даље у благом порасту, али се процењује да неће изавати озбиљније проблеме.

Грлишко језеро се контролисано испушта.

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара од прошле недеље прати ситуацију на терену, као и упозорења и најаве РХМЗ и благовремено ће реаговати у случају потребе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 09
  нов
  Оба Тимока испод редовне линије одбране од поплава

  За последњих 48 сати на територији Зајечара пало је близу 80 литара кише по метру квадратном. Према мерењима од 7 сати ниво Белог Тимока је 110 цм, а Црног Тимока 140 цм.

  Више
 • 16
  јул
  Виши водостаји, нижа температура

  Након јаке и обилне кише која је од 21 сат синоћ до рано јутрос падала на територији Града Зајечара, водостаји оба Тимока су порасли за 15 до 20 центиметара, али су далеко испод редовне одбране од поплава. На снази је и даље црвено упозорење надлежних служби.

  Више
 • 05
  мај
  Жути метео аларм у Тимочкој крајини

  Водостаји оба Тимока на територији Зајечара су у опадању у односу на синоћ, показују последња мерења надлежних служби. Ниво Црног Тимока је 200 цм, а Белог Тимока 70 цм.

  Више
 • 04
  мај
  Расту водостаји тимочких река

  У Тимочкој крајини пада слаба киша и водостаји свих река су у односу на синоћ у порасту од 40 до 60 центиметара. Мерења у 8 сати показују да је ниво Белог Тимока 100 цм, а Црног Тимока 190 цм.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.