Вести

Оба Тимока испод редовне линије одбране од поплава

Оба Тимока испод редовне линије одбране од поплава

За последњих 48 сати на територији Зајечара пало је близу 80 литара кише по метру квадратном. Према мерењима од 7 сати ниво Белог Тимока је 110 цм, а Црног Тимока 140 цм.

Водотокови у бољевачком и књажевачком крају су и даље у благом порасту.

Грлишко језеро се контролисано испушта.

Киша умереног интензитета пада у целој источној Србији.

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара је четврти дан у приправности, прати ситуацију на терену и упозорања и најаве Републичког хидрометеоролошког завода Србије, ЈП „Србија воде“ и Сектора за ванредне ситуције МУП-а Србије, и благовремено ће реаговати у случају потребе.

Линија редовне одбране од поплава на Белом Тимоку је 140 цм, а на Црном Тимоку 250 цм.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 14
  јан
  Пливање за часни крст у Зајечару

  СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ТИМОЧКА И ГРАД ЗАЈЕЧАР ЧАСТ НАМ ЈЕ И ЗАДОВОЉСТВО ПОЗВАТИ ВАС ДА НА БОГОЈАВЉЕЊЕ, У СУБОТУ, 19. ЈАНУАРА 2019. ГОДИНЕ СВОЈИМ ПРИСУСТВОМ УВЕЛИЧАТЕ ЦЕНТРАЛНУ ПРОСЛАВУ ПРАЗНИКА БОГОЈАВЉЕЊА У ТИМОЧКОЈ КРАЈИНИ И СВЕЧАНОСТ VII ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ НА ЦРНОМ ТИМОКУ, НА ПОПОВОЈ ПЛАЖИ У ЗАЈЕЧАРУ.

  Више
 • 06
  феб
  Водостаји тимочких река у порасту

  Према најновијим мерењима кота Белог Тимока је 140 цм, а Црног Тимока 170 цм. Нивои река у књажевачком и бољевачком крају су и даље у благом порасту, али се процењује да неће изавати озбиљније проблеме.

  Више
 • 09
  јан
  Путеви проходни,а на Црном Тимоку има леда

  Сви путни правци и саобраћајнице на територији града Зајечара су проходни. Екипе зимске службе одржавања путева су током ноћи пробиле снежне блокаде у вишим пределима и завршавају пут према Табаковцу, као и пут Горња Прлита-Аврамица-Грљан. На Црном Тимоку има танког леда.

  Више
 • 24
  окт
  Санација моста на Белом Тимоку

  За санацију конструкције моста на Белом Тимоку, који води ка Великом Извору, Јавно предузеће „Путеви Србије“ издвојило је више од 13 милиона динара. Радови ће бити завршени наредних дана.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.