Вести

Наклон великом глумцу пред почетак позоришног фестивала Фото: zajecaronline

Наклон великом глумцу пред почетак позоришног фестивала

Поводом почетка 25.Дана Зорана Радмиловића, делегације Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ и Града Зајечара положиле су цвеће на његов споменик.

Љубитељи театра, поштоваоци дела барда српског глумишта, представници установа културе и глумци одали су пошту свом Зајечарцу.

Давор Марушић, вршилац дужности директора театра, казао је да ће позориште упутити локалној самоуправи иницијативу за измештање споменика.

Наша иницијатива је да споменик Зорану Радмиловићу преместимо где му је, по мом дубоком уверењу, и место, дакле испред позоришта које носи име Зоран Радмиловић. Мислим да је то и логично, а и овде је некако усамљен,

каже Марушић.

Свечано отварање фестивала заказано је за 20 сати у сали позоришта Тимочке крајине “Зоран Радмиловић”у Зајечару, пригодном беседом глумца Петра Божовића.

Прве фестивалске вечери наступају домаћини комадом “Досије војника Чонкина” у режији Саше Волића.

Љубитељи позоришне уметности ове године ће, осим представе града домаћина, видети на зајечарској сцени ансамбле професионалних позоришта из Београда, Ниша, Габрова и Републике Српске.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.