Вести

Организован

Организован "Еразмус+" информативни дан у Зајечару

Фондација „Темпус“ организовала је у Зајечару „ Еразмус+“ информативни дан.

Овом приликом представљене су могућности за високошколске институције, опште, стручно и образовање одраслих и младих, а у оквиру програма Европске уније “Еразмус+“.

Укупна сума за цео програм износи око 14 милијарди евра, док се за Србију годишње издаваја око 30 милиона за област високог образовања и 3 милиона за омладински рад.

Kонкурсни рокови ће трајати до марта наредне године, а на располагању ће бити још милион евра за основно средње стручно и образовање одраслих , али и за омладински рад. Предшколске установе, основне и средње школе и све оне институције које се баве стручним образовањем моћи ће у наредном периоду да учествују у пројектима мобилности наставног и ненаставног особља,

најавила је Софија Машић из ове организације.

Скупу у Зајечару присуствовали су представници образовних институција, као и невладиних организација које се баве проблематиком младих.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 30
  јан
  Отворен Омладински клуб у Гамзиграду

  У селу Гамзиград код Зајечара отворен је Омладински клуб, с циљем да млади људи на овом месту реализују своје активности и да имају где да проводе слободно време, као и да кроз своје идеје покушају да унапреде ствари у својим локланим заједницама.

  Више
 • 12
  авг
  Одабрано 10 најбољих омладинских пројеката

  У оквиру програма “Млади су закон”, Тимочки омладински центар, Ресурс центар за зајечарски округ, за ову годину одабрао је 10 омладинских пројеката из Зајечара, Бољевца и Књажевца. Њиховим представницима данас су уручени чекови у укупној вредности од 635 000 динара.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.