Вести

Почело обележавање јубилеја Гимназије Фото: Замедија

Почело обележавање јубилеја Гимназије

Интонирањем химни Гаудеамус и Боже правде и подизањем заставе зајечарске Гимназије и заставе Србије, свечано је означен почетак нове школске године за 380 ђака и наставника у овој образовној установи која обележава и велики јубилеј - 180 година постојања.

Пожелевши ђацима што боље резултате у години јубилеја, директор Срђан Станојевић, подсетио је да је зајечарска Гимназија међу најстаријим у Србији, после установа у Сремским Kарловцима и Kрагујевцу.

Током целе школске године обележаваћемо овај јубилеј бројним програмима. Већ данас у зајечарском Архиву биће отворена изложба фотографија и докумената о нашој школи, следећег месеца приредићемо вече страних језика, а у новембру смо домаћини међународног такмичења из математике,

рекао је Станојевић.

Јубилеј ће бити обележен концертима, изложба,а и сусретима генерација.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.