Вести

Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Србија и Република Српска данас обележавају заједнички празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Датум, 15. септембар, изабран је за обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе, јер је тог дана 1918. године пробијен Солунски фронт и када се на врху Кајмакчалана победоносно завијорила српска застава.

Уочи празника, званичници позивају све припаднике српског народа, где год да живе да на кућама истакну народну заставу - "тробојку".

-Све државне институције, јавна предузећа, привредни субјекти у граду Зајечару, дужни су, сходно закону, да на својим објектима и јавним местима, предвиђеним за те намене, истакну заставе Републике Србије. Молимо и све грађане који имају државну заставу наше земље да истом украсе своје стамбене објекте, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе, 15. септембар, обележава се од 2021. године на основу одлуке влада Србије и Републике Српске о заједничком обележавању овог датума.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.