Вести

Живи сећање на

Живи сећање на "Радована"

Делегације зајечарског позоришта, музеја и Града Зајечара, положиле су данас цвеће на споменик Зорану Радмиловићу, поводом 31. годишњице од смрти овог великана српске и југословенске позоришне сцене.

Овом приликом прочитана је и песма "Пред спомеником Зорану Радмиловићу" зајечарског песника и његовог пријатеља Томислава Мијовића.

Зоран Радмиловић је био глумачка величина не само за Зајечар где је рођен, већ и у целој Србији. Једна фотомонтажа која се може наћи на интернету, а зове се "Kафана код бесмртних" и на њој је и Радмиловић, довољно говори о томе где га публика сврстава. Данашњи клинци који се нису родили у његово време, знају реплике из "Kраља Ибија", "Радована"....

Зорана се на овај начин сећамо на дан рођења и смрти, али га памтимо и свих осталих дана у години,

рекла је окупљеним новинарима помоћница градоначелника Сузана Стаменковић.

Давор Марушић, директор позоришта које носи Радмиловићево име, рекао је да је овај театар "чувар пламена и духа Зорана Радмиловића".

Нажалост, позориште је данас у незавидном финансијском положају и ја се надам да ћу ја, или неко други на мом месту, следеће године имати много бољу ситуацију. И поред тога, потрудићемо се да имамо богату позоришну јесен, јер ћемо до Дана Зорана Радмиловића урадити премијерно једно домаће драмско дело у режији познатог српског редитеља.

Зоран Радмиловић је преминуо на данашњи дан 1985.године у болници у Београду, где је пренет месец и по дана раније право са "дасака које живот значе".

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.