Вести

Промоција 9.Сабора косовских Срба Тимочке крајине Сабор у Звездану 2015.

Промоција 9.Сабора косовских Срба Тимочке крајине

У Звездану се у суботу, девету годину за редом, окупљају аматери из тимочких села чији мештани воде порекло из јужне српске покрајине.

У сусрет 9.Сабору косовских Срба Тимочке крајине на Тргу ослобођења у Зајечару одржана је промоција манифестације и позвани Зајечарци да сутра буду гости сабора.

У уметничком делу програма учествоваће KУД „Слога“ из Вражогрнца, KУД „Илинско врело“ из Илина, KУД „Божур“ из Звездана, KУД „ДK Пирот“ из Пирота, као и певачка група „Јелек“.

У оквиру 9.Сабора косовских Срба Тимочке крајине биће одржано такмичење у припремању пасуља, надметање прозвођача ракије и вина, као и изложбе домаће радиности, традиционалне кухиње и старих заната.

Дефиле учесника улицама Звездана је у 18,30, а пола сата касније почиње културно-уметнички програм.

Организатори су Цекит, МЗ Звездан и КУД „Божур“ из Звездана, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 17
  јул
  36. Сабор фрулаша у Грљану

  У оквиру ове манифестације, посетиоци ће моћи да уживају у богатом културно-уметничком, али и пратећем програму. У петак 19. јула у 10.00 часова отварају се Изложба слика, Изложба домаће радиности

  Више
 • 04
  јул
  У недељу Ивањдански уранак на Братујевцу и Ивањдански сабор у Рготини

  Народно позориште Тимочке крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у недељу 7. јула организује богат културно- уметнички и спортски програм, у сарадњи са месним заједницама Шљивар и Рготина

  Више
 • 03
  јун
  Одржани 20. јубиларни Адамови дани

  У црквеној порти у Копривници код Зајечара протеклог викенда одржан је 20. јубиларни Сабор народног беседништва „Дани Адама Богосављевића“, у знак сећања на народног трибуна који је рођен у овом селу.

  Више
 • 02
  апр
  Међународни дан шале у фоајеу зајечарског театра

  Поводом 1.априла - Међународног дана шале у фоајеу зајечарског театра синоћ је представљена књига „Главоломке тимочких афористичара и хумориста“ аутора Миодрага Цековића, у издању Народног позоришта Тимочке Крајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић“.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.