Вести

"Вода студена" враћена на извориште

Након што је лане одржана на централном градском тргу у Зајечару, манифестација „Потекла вода студена“ враћена је у Велики Извор, где је осмишљена и први пут организована 2008.године.

Осма по реду Смотра изворног народног стваралаштва окупила је културно-уметничка друштва:“Лубница“, „Слога“, „Божур“, „Ромулијана“, „Зоран Гајић“, „Никола Пашић“ и „Ђорђе Генчић“.

Најуспешније друштво по мишљењу стручног жирија предстваљаће град Зајечар наредног месеца у Тополи на Републичкој смотри народног стваралаштва.

Учеснике манифестације и бројну публику у Великом Извору поздравила је у име локалне самоуправе Сузана Стаменковић, помоћница градоначелника.

Изузетно ми је задовољство што смо се поново, као пре две године, окупили овде у Великом Извору и што смо „Воду студену“ вратили тамо одакле је потекла, на само извориште, у Велики Извор.

Чувајте и негујте ову манифестацију како бисте потомцима могли да оставите бар део свог културног наслеђа.

У ревијалном делу манифестације наступили су гости из Монтане у Бугарској, друштва „Пастрина“ и „Торлачки напеви“.

На платоу код Дома културе организоване су изложбе домаће радиности, старих заната и традиционалне кухиње

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 13
  мај
  Велики Извор: Још једном потекла вода студена!

  Манифестацију је отворила помоћница градоначелника Зајечара Елена Петровић која је овом приликом рекла да је велики број мештана и младих који су били на манифестацији, управо знак да ово село живи.

  Више
 • 09
  мај
  Велики Извор: „Потекла вода студена“ у суботу

  У такмичарском делу наступиће осам културно-уметничких друштава : Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, „Слога“ из Вражогрнца, „Зоран Гајић“ из Рготине, „Божур“ из Звездана, „Граничар“ из Халова, „Градец“ из Градскова, „Дубочане“ и „Лубница“ из истоимених села.

  Више
 • 22
  мај
  10. "Потекла вода студена" у Великом Извору

  Смотра је и ове године испунила циљ – да подстиче очување изворног народног стваралаштва и презентује, промовише и штити нематеријално културно наслеђе овог краја.

  Више
 • 21
  дец
  Испорука пољопривредне опреме из програма ХЕЛП-а

  У оквиру пројекта „Подршка развоју микро бизниса у Србији“, који немачка организација Хелп реализује у сарадњи са Градом Зајечаром, данас је почела испорука пољопривредне механизације газдинствима у зајечарским селима. Опрему вредну 3,5 милиона динара добило је 11 газдинстава.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.