Вести

"Вода студена" враћена на извориште

Након што је лане одржана на централном градском тргу у Зајечару, манифестација „Потекла вода студена“ враћена је у Велики Извор, где је осмишљена и први пут организована 2008.године.

Осма по реду Смотра изворног народног стваралаштва окупила је културно-уметничка друштва:“Лубница“, „Слога“, „Божур“, „Ромулијана“, „Зоран Гајић“, „Никола Пашић“ и „Ђорђе Генчић“.

Најуспешније друштво по мишљењу стручног жирија предстваљаће град Зајечар наредног месеца у Тополи на Републичкој смотри народног стваралаштва.

Учеснике манифестације и бројну публику у Великом Извору поздравила је у име локалне самоуправе Сузана Стаменковић, помоћница градоначелника.

Изузетно ми је задовољство што смо се поново, као пре две године, окупили овде у Великом Извору и што смо „Воду студену“ вратили тамо одакле је потекла, на само извориште, у Велики Извор.

Чувајте и негујте ову манифестацију како бисте потомцима могли да оставите бар део свог културног наслеђа.

У ревијалном делу манифестације наступили су гости из Монтане у Бугарској, друштва „Пастрина“ и „Торлачки напеви“.

На платоу код Дома културе организоване су изложбе домаће радиности, старих заната и традиционалне кухиње

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.