Вести

Одржан 11.Ђурђевдански сабор у Гамзиграду

Одржан 11.Ђурђевдански сабор у Гамзиграду

Ђурђевдански сабор у Гамзиграду поприма традиционални карактер, а његово једанаесто издање окупило је протекле суботе културно-уметничка друштва: „Слога" Вражогрнац, "Ново Селиште" Бор, "Прераст" Штубик- Неготин, "Ромулијана" Гамзиград, а учешћењем Фолклорног ансамбла "Жарава" из Видина у Бугарској манифестација је постала међународна.

11.Ђурђевдански сабор отворио је председник Скупштине града Стефан Занков.

Обећали смо да ћемо подржавати сва села у смислу одржавања препознатљивих манифестација, да ћемо подржавати културно-уметничка друштава, спортске активности, пре свега фудбалских клубова, и то показујемо данас, веома успешном организацијом манифестације у нашем лепом Гамзиграду,

рекао је Занков.

У преподневном делу програма одржана су спортска надметања у малом фудбалу, стоном тенису и надвлачењу конопца; сликарски излет; приказ обичаја „Промуз оваца“; такмичењу у кувању јагњеће чорбе и изложба традиционалне трпезе.

Прво место у стоном тенису припало је Драшку Јанковићу, а у малом фудбалу екипи домаћина. Првопласирана екипа у надвлачење конопца је „Kаструм 2″. По оцени жирија најбољу јагњећу чорбу припремио је Србислав Павловић из Вражогрнца.

Организатори 11.Ђурђевданског сабора су МЗ Гамзиград и Цекит, а покровитељ град Зајечар.

По календару догађаја, наредна манифестација народног стваралаштва је „Потекла водена студена“ која ће бити одржана у Великом Извору 28.маја.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.