Вести

Комисија за родну равноправност: Инклузија Рома и Ромкиња

Комисија за родну равноправност: Инклузија Рома и Ромкиња

Поводом Дана Рома, уз честитке грађанима ромске националности, из Комисије за родну равноправност града Зајечара подсећају да је од недавно чланица овог радног тела и представница ромске популације Ирена Рашић.

Наша локална самоуправа на тај начин показује да одговорно подржава и спроводи Стратегију за социјално укључивање Рома и Ромкиња у области заштите и унапређења њихових права,

каже Добрила Радосављевић, председница комисије.

Инклузија Рома и Ромкиња на локалном нивоу спроводи се увођењем мобилних тимова за инклузију Рома, а Зајечар, мада још није регулисано скупштинском одлуком, има неформални мобилни тим који чине координатор за ромска питања, педагошки асистент, здравствени медијатор и представници Црвеног крста и Центра за социјални рад.

Представници Друштва Рома обележили су свој дан на централном градском тргу делећи флајере о историји, традицији и култури Рома.

Према њиховим подацима на подручју града Зајечара трајно је насељено око 1.000 Рома и Ромкиња.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.