Вести

Занков: Демократија се вратила у Скупштину града

Занков: Демократија се вратила у Скупштину града

У наставку скупштинског заседања, прекинутог у петак након усвајања Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног заседања, сви присутни одборници зајечарског парламента, и владајуће већине и опозиције, гласали су за усвајање Одлуке о јавном окупљању грађана.

На друштвеним мрежама била је последњих дана потпуно беспоребна хајка и много неистина око предлога ове одлуке, а сада и сами видите да је она потпуно либерална и усклађена са новим законским решењима. И због тога сам изузетно поносан.

Скупштина града је у последњих 100 дана све одлуке донела у интересу града и грађана, и осим паушалних оцена, нисам чуо ниједан пример аргумент, члан, став или тачку да то није тако.

Могу да се похвалим да се демократија вратила у Скупштину града. Упоредите само седнице до децембра и од тада, однос према вама, према медијима. И ова одлука иде у том правцу. То су те позитивне промене,

прокоментарисао је усвајање одлуке председник Скупштине Стефан Занков.

Расправа се на седници водила о финансијском и извештају о раду Центра за културу и туризам у 2015.години. Након образложења директора Зорана Стаменковића о утрошеним средствима и примедби опозиције да нису предвиђена средства за Гитаријаду, као ни новац Министарства културе за неке пројекте, али и да нема података до каквих је резултата довела истрага Криминалистичке полиције, реаговао је градоначелник Велимир Огњеновић:

Једва чекам извештај УKП-а и наше полиције, да видимо ка је шта урадио, ко је шта узео, како је узео. Ако треба прво нека воде мене, али да се зна и да се једном стави тачка на то. УKП је дошао до свих података, одавде је отето 280 милиона. Тачно се зна како је ишао новац, где је ишао и којим круговима и где је завршио тај новац.Много ствари знам, али не желим ништа јавно да кажем док се извештај не објави, док не крену хапшења.

Сада се за сваких 100 динара зна где иду. Kада сам рекао да ће Гитаријада ове године коштати 10 милиона динара, наши људи су ме оптужили. Питају ме ко сам ја и шта сам ја да смањим Гитаријаду, кажу то је педесета. Па нека је и сто педесета, дај да се пружимо колико смо дугачки,

рекао је Огњеновић.

Градоначелник је најавио је да ће до краја недеље стићи помоћ од Републике, да ће у наредних десет дана све школе бити одблокиране, као и да ће запосленима, директним или индиректним корисницима буџета, две плате бити исплаћене.

Такође, градоначелник је рекао да је постигнут договор са надлежним министарством и „Колубаром“ да радови на јавној гаражи буду настављени.

На данашњем заседању усвојени су: Извештај о стању животне средине у прошлој години, почетни ликвидациони биланс Установе „Гитаријада“, финансијски и извештаји о раду у прошлој са плановима активности за ову годину: Историјског архива „Тимочка крајина“, Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Апотеке „Зајечар“.

Именовани су и нови чланови управних и надзорних одбора више установа и фондација, као и чланови школских одбора појединих образовних установа.

Договорено је да и опозиционе странке предложе чланове радних тела и комисија до наредног заседања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.