Вести

Камп класичне музике од 14. до 20. августа у Зајечару

Камп класичне музике од 14. до 20. августа у Зајечару

Другу годину за редом, Камп класичне музике одржава се у Зајечару, а више од 60 полазника Кампа има прилику да учи уз еминентне професоре.

"Кључни циљ Кампа класичне музике је помоћ младим талентима, као и њихова даља едукација из области класичне музике. На овај начин такође и промовишемо класичну музику", каже Милан Дујмовић, директор Српског музичког центра.

Дујмовић је, на пријему у Градској управи Зајечар, рекао да је гостопримство и разумевање, као и велика жеља сарадника превагнула да Зајечар и други пут буде домаћин једне овакве манифестације.

"Овде добијамо разумевање за наш пројекат и имамо добре услове за рад, зато смо одлучили да се Камп одржава у Зајечару. Свако вече ћемо са полазницима одржавати концерте од 19 и 21 час. Захваљујем се Граду Зајечару, Музичкој школи "Стеван Мокрањац" и Народном музеју", додао је Дујмовић.

Заменик градоначелника Зајечара Мирко Николић истакао је у разговору са професорима Кампа класичне музике да ће Зајечар увек стајати иза оваквих манифестација, које промовишу културу и младе таленте.

Први концерт полазника Кампа заказан је за сутра у 18 сати на Феликс Ромулијани. Други Камп класичне музике организују Удружење Српски музички центар из Београда и Музичка школа "Стеван Мокрањац" из Зајечара, а биће одржан од 14. до 20 августа. Часови за полазнике Кампа биће у просторијама Музичке школе "Стеван Мокрањац" у Зајечару.

Полазници Кампа класичне музике имаће прилику да усаврше своја знања у сарадњи са еминентним професорима као што су: Јокут Михаиловић, клавир, Љубиша Јовановић, флаута, Вера Огризовић, гитара, Анета Илић, соло певање, Марија Шпенглер, виолина, Зоран Ракић, хармоника, Томислав Милошевић, виола и Рада Пећанац, корепетиција.

Уз мноштво концерата и јавних часова за учеснике Кампа организовани су факултативни часови рекреације, посета Народном музеју у Зајечару и излет на историјски локалитет Феликс Ромулијану.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 08
  јул
  Зајечар: Утврђено присуство вируса covid-19 код четири (4) особе

  Данас је на основу резултата узорака послатих лабораторији “Ватрено око”, а на основу извештаја ЗЗЈЗ “Тимок”, утврђено присуство вируса covid-19 код четири (4) особе са територије града Зајечара.

  Више
 • 02
  јул
  Три нова случаја заразе вирусом Covid-19 у Зајечару

  На основу извештаја ЗЗЈЗ “Тимок” - Зајечар, од 5 јуче тестираних особа, још три (3) особе, из Зајечара су Covid-19 позитивне. Две особе су женског и једна мушког пола старосне доби од 40 до 52. године. Данас је у лабараторију “Ватрено око” упућено 15 узорака тестираних грађана Зајечара.

  Више
 • 24
  апр
  Климатизовани контејнер донација Владе РС и ЕУ Дому здравља Зајечар

  Данас је, из донације Владе Републике Србије и ЕУ, у зајечарски Дом здравља, стигао климатизовани контејнер за тестирање на корона вирус, узимање узорака и крви за лабараторијску анализу, особама са симптомима инфекције вирусом Covid-19.

  Више
 • 24
  апр
  У Зајечару још 14 лица позитивно на COVID-19

  На основу резултата 129 особа, тестираних 21.04.2020.године, који су управо пристигли, а који су са већ утврђеног подручја “локалне трансмисије”, још 14 лица је са позитивним резултатом. Сви новооткривени случајеви су или асимптоматични или са благом клиничком сликом.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.