Вести

Камп класичне музике од 14. до 20. августа у Зајечару

Камп класичне музике од 14. до 20. августа у Зајечару

Другу годину за редом, Камп класичне музике одржава се у Зајечару, а више од 60 полазника Кампа има прилику да учи уз еминентне професоре.

"Кључни циљ Кампа класичне музике је помоћ младим талентима, као и њихова даља едукација из области класичне музике. На овај начин такође и промовишемо класичну музику", каже Милан Дујмовић, директор Српског музичког центра.

Дујмовић је, на пријему у Градској управи Зајечар, рекао да је гостопримство и разумевање, као и велика жеља сарадника превагнула да Зајечар и други пут буде домаћин једне овакве манифестације.

"Овде добијамо разумевање за наш пројекат и имамо добре услове за рад, зато смо одлучили да се Камп одржава у Зајечару. Свако вече ћемо са полазницима одржавати концерте од 19 и 21 час. Захваљујем се Граду Зајечару, Музичкој школи "Стеван Мокрањац" и Народном музеју", додао је Дујмовић.

Заменик градоначелника Зајечара Мирко Николић истакао је у разговору са професорима Кампа класичне музике да ће Зајечар увек стајати иза оваквих манифестација, које промовишу културу и младе таленте.

Први концерт полазника Кампа заказан је за сутра у 18 сати на Феликс Ромулијани. Други Камп класичне музике организују Удружење Српски музички центар из Београда и Музичка школа "Стеван Мокрањац" из Зајечара, а биће одржан од 14. до 20 августа. Часови за полазнике Кампа биће у просторијама Музичке школе "Стеван Мокрањац" у Зајечару.

Полазници Кампа класичне музике имаће прилику да усаврше своја знања у сарадњи са еминентним професорима као што су: Јокут Михаиловић, клавир, Љубиша Јовановић, флаута, Вера Огризовић, гитара, Анета Илић, соло певање, Марија Шпенглер, виолина, Зоран Ракић, хармоника, Томислав Милошевић, виола и Рада Пећанац, корепетиција.

Уз мноштво концерата и јавних часова за учеснике Кампа организовани су факултативни часови рекреације, посета Народном музеју у Зајечару и излет на историјски локалитет Феликс Ромулијану.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.