Вести

Почело уређење атарских путева у Гамзиграду

Почело уређење атарских путева у Гамзиграду

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић са својим сарадницима обишао је данас радове на уређењу атарских путева у селу Гамзиград. Ове године на подручју Зајечара биће уређени атарски путеви у 26 сеоских месних заједница.

Поред средстава која је град добио од Министарства пољопривреде за уређење атарских путева у 16 села, издвојено је још 5 милиона динара из буџета града за сређивање путева у још 11 сеоских месних заједница. У Гамзиграду је до сада уређено око 5 километара атарских путева а у наредном периоду радови ће кренути и у осталим селима, поручио је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

Уређење атарских путева је од огромног значаја јер поједине деонице су биле у врло лошем стању и убудуће ће мештанима бити олакшан долазак до њива и обављање пољопривредних радова. Желим да се захвалим граду на подршци у реализацији ове акције изјавио је Димитријевић Виобран, председник Месне заједнице Гамзиград.

Радови на уређењу атарских путева у Гамзиграду изводиће се у две етапе и до јесени се очекује да комплетна мрежа пољских путева буде завршена.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 20
  авг
  Почиње Међународна ликовна колонија „Гамзиград 2019“

  Колонија ће свечано бити отворена изложбом радова са прошлогодишње, 25. ликовне колоније „Гамзиград 2018“, у уторак 20.августа , у 20:00 сати у Клубу културе „Наше место“ у Котлујевцу.

  Више
 • 14
  апр
  Министар Недимовић у посети газдинству у Гамзиграду

  Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, у пратњи члана Привременог органа Срђана Недељковића и председника Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Борског и Зајечарског округа Дејана Тошића,посетио је пољопривредно газдинство Љубише Михајловића у Гамзиграду.

  Више
 • 23
  мај
  Одржан 11.Ђурђевдански сабор у Гамзиграду

  Ђурђевдански сабор у Гамзиграду поприма традиционални карактер, а његово једанаесто издање окупило је протекле суботе културно-уметничка друштва: „Слога" Вражогрнац, "Ново Селиште" Бор, "Прераст" Штубик- Неготин, "Ромулијана" Гамзиград, као и госте из Бугарске, Фолклорни ансамбл "Жарава" из Видина.

  Више
 • 23
  мај
  Реконструисане просторије МЗ Гамзиград

  Мештанима Гамзиграда на коришћење су предате реконструисане просторије Месне заједнице. Просторије је симболично отворио градоначелник Велимир Огњеновић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.