Вести

Зајечар међу најуспешнијима у наплати пореза на имовину

Зајечар међу најуспешнијима у наплати пореза на имовину

У склопу пројекта за унапређење наплате пореза, који је спровела немачка организација ГИЗ, Зајечар је сврстан међу најуспешније општине и градове у Србији. Локална пореска администрација у Зајечару награђена је за овај успех са 62.500 евра, а новац је обезбедила швајцарска влада.

Они су користили више критеријума приликом оцењивања, а град Зајечар се налазио у категорији где се оцењивао стварно утврђени порез и наплаћени порез“, рекао је Драгомир Каран, начелник Локалне пореске администрације у Зајечару.

Каран је додао да је ова награда значајна за град Зајечар, не само због новчаног износа, већ и због даљег рада Локалне пореске администрације. Недавно је ажурирана база података, што је од великог значаја, јер је уведено много нових некретнина.

Локална пореска администрација наставиће са применом стечених искустава током трајања пројекта. Циљ је да се проценат наплате пореза на имовину значајно увећа, иако је само у 2015. години повећан за више од 25 милиона динара.

Прво место за најуспешнију наплату пореза на имовину у источној Србији освојила је општина Бољевац, а међу првих пет градова у Србији, поред Зајечара и Бољевца, су и Неготин, Сокобања и Велико Градиште.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.