Вести

Зајечар међу најуспешнијима у наплати пореза на имовину

Зајечар међу најуспешнијима у наплати пореза на имовину

У склопу пројекта за унапређење наплате пореза, који је спровела немачка организација ГИЗ, Зајечар је сврстан међу најуспешније општине и градове у Србији. Локална пореска администрација у Зајечару награђена је за овај успех са 62.500 евра, а новац је обезбедила швајцарска влада.

Они су користили више критеријума приликом оцењивања, а град Зајечар се налазио у категорији где се оцењивао стварно утврђени порез и наплаћени порез“, рекао је Драгомир Каран, начелник Локалне пореске администрације у Зајечару.

Каран је додао да је ова награда значајна за град Зајечар, не само због новчаног износа, већ и због даљег рада Локалне пореске администрације. Недавно је ажурирана база података, што је од великог значаја, јер је уведено много нових некретнина.

Локална пореска администрација наставиће са применом стечених искустава током трајања пројекта. Циљ је да се проценат наплате пореза на имовину значајно увећа, иако је само у 2015. години повећан за више од 25 милиона динара.

Прво место за најуспешнију наплату пореза на имовину у источној Србији освојила је општина Бољевац, а међу првих пет градова у Србији, поред Зајечара и Бољевца, су и Неготин, Сокобања и Велико Градиште.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  апр
  Климатизовани контејнер донација Владе РС и ЕУ Дому здравља Зајечар

  Данас је, из донације Владе Републике Србије и ЕУ, у зајечарски Дом здравља, стигао климатизовани контејнер за тестирање на корона вирус, узимање узорака и крви за лабараторијску анализу, особама са симптомима инфекције вирусом Covid-19.

  Више
 • 24
  апр
  У Зајечару још 14 лица позитивно на COVID-19

  На основу резултата 129 особа, тестираних 21.04.2020.године, који су управо пристигли, а који су са већ утврђеног подручја “локалне трансмисије”, још 14 лица је са позитивним резултатом. Сви новооткривени случајеви су или асимптоматични или са благом клиничком сликом.

  Више
 • 22
  апр
  САОПШТЕЊЕ ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА - ЈОШ 12 ГРАЂАНА ПОЗИТИВНО НА КОРОНАВИРУС

  На основу најновијих 79 обрађених узорака (узетих 16.04. (1) и 20.04. (78) у Зајечару има 12 нових потврђених грађана позитивних на присуство вируса Covid-19. Ради се о очигледном примеру локалне трансмисије истог. У укупном броју град Зајечар, по евиденцији ЗЗЈЗ “Тимок”, сада има 41 инфицираног коронавирусом.

  Више
 • 27
  мар
  Обавештење о броју тестираних на COVID-19

  На територији Тимочке Крајине (Зајечарски и Борски округ), поред два регистрована случаја (Зајечар), тестирано је, данас и јуче, још 18 особа са сумњом на симптоме вируса covid-19 или су имали контакте са особама којима је присуство вируса потврђено

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.