Вести

"Средња Европа" представљена зајечарској публици

"Средња Европа" наслов је књиге ауторке Катрин Орел, која је недавно изашла из штампе, а која је промовисана у Народном музеју Зајечару. О књизи су говорили њен аутор, издавач и први људи зајечарског музеја.

"У тренутку када се поставља питање граница уједињене Европе и домета њених амбиција, овом се књигом чини покушај преиспитивања положаја Средње Европе унутар европског контекста", истакла је ауторка Катрин Орел, која борави у посети Србији и Зајечару.

Књига се бави едицијом у области историографије, са циљем да се објасни концепт "Средње Европе". Ауторка Катрин Орел, говорећи о значају о преводу на српски језик, истакла је да је рад на књизи трајао две деценије.

Она је навела да је јако заинтересована за мишљење својих колега историчара са којима је такође сарађивала 20 година.

Катрин Орел, ауторка књиге "Средња Европа", директорка је Националног центра за научна истраживања у Паризу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.