Вести

"Средња Европа" представљена зајечарској публици

"Средња Европа" наслов је књиге ауторке Катрин Орел, која је недавно изашла из штампе, а која је промовисана у Народном музеју Зајечару. О књизи су говорили њен аутор, издавач и први људи зајечарског музеја.

"У тренутку када се поставља питање граница уједињене Европе и домета њених амбиција, овом се књигом чини покушај преиспитивања положаја Средње Европе унутар европског контекста", истакла је ауторка Катрин Орел, која борави у посети Србији и Зајечару.

Књига се бави едицијом у области историографије, са циљем да се објасни концепт "Средње Европе". Ауторка Катрин Орел, говорећи о значају о преводу на српски језик, истакла је да је рад на књизи трајао две деценије.

Она је навела да је јако заинтересована за мишљење својих колега историчара са којима је такође сарађивала 20 година.

Катрин Орел, ауторка књиге "Средња Европа", директорка је Националног центра за научна истраживања у Паризу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 09
  јун
  Зајечар: Одржана друга седница Градског већа

  -По инструкцијама Министарства финансија то је морало да се уради. Испао је део пројеката, а највише смо смањили средства на позицији ликвидације Дирекције за изградњу, трудећи се да што мање пројеката које смо предвидели избацимо из буџета, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић након седнице већа

  Више
 • 07
  мај
  Зајечар: У недељу се обележава Дан победе над фашизмом

  Овим поводом, у 11,30 сати биће организован пријем у салону градоначелника за представника амбасаде Руске федерације. У част палим ослободиоцима Зајечара у Другом светском рату, храбрим борцима НОР-а и војницима Црвене армије,биће положени венци на Спомен Костурницу у 12 сати

  Више
 • 16
  мар
  Зајечар: Одржана 155. седница Градског већа

  На седници је усвојен Нацрт Одлуке о усвајању Плана генералне регулације Гамзиградске бање, Нацрт Одлуке о прихватању удела без накнаде у капиталу FULL PROTECT ДОО Београд-Савски венац, као и Нацрт Одлуке о прибављању сеоских кућа са окућницом у јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом.

  Више
 • 13
  мар
  ГИК - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - УТВРЂЕН БРОЈ БИРАЧА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

  Градска изборна комисија Града Зајечара, на седници одржаној дана 13. марта 2021. године, донела је Одлуку о утврђивању и објављивању укупног броја бирача на територији града Зајечара. На дан 12. март 2021. године у 24,00 часа укупан број бирача на територији града Зајечара је 50471.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.