Вести

Наставак реконструкције пута

Наставак реконструкције пута "Брусничка петља"-Брусник, санација и реконструкција пута “Метришка петља”-Метриш и “Салашка петља”-Велика Јасикова

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић најавио је наставак пројекта реконструкције пута "Брусничка петља" -Брусник, као и санацију и реконструкцију пута “Метришка петља”-Метриш и “Салашка петља”-Велика Јасикова.

-У наредних десетак дана почиње, прекинути, пројекат реконструкције пута "Брусничка петља" -Брусник у укупној дужини од 5.810 метара. Радиће се 260 метара саме петље код раскрснице Салаш -Брусник, и две трасе пута ка селу дужине 4.880 и 700 метара. Остале деонице овог пута, до изнад “Брусничке станице” (ка селу Тамнич у неготинској општини) раније су одрађене. Укупна вредност радова је процењена на преко 105.000.000- динара (нешто преко 900.000 -€). На пролеће, након почетка грађевинске сезоне, радиће се на санацији и реконструкцији пута “Метришка петља”- Метриш и “Салашка петља” -Велика Јасикова. Ради се и пројекат потпуно девастираног путног правца Трнавац-Чокоњарска ЖС-Градсково. Реализација овог великог пројекта очекује се током 2025.године, најавио је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.