Вести

ОЧУВАЊЕ ПРЕДЕОНОГ ДИВЕРЗИТЕТА: Потписан уговор за суфинансирање пројекта пошумљавања у Зајечару

ОЧУВАЊЕ ПРЕДЕОНОГ ДИВЕРЗИТЕТА: Потписан уговор за суфинансирање пројекта пошумљавања у Зајечару

У Палати "Србија" приређена је свечаност поводом потписивања и доделе уговора о суфинансирању пројеката пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета у 2023.години, представницима оних локалних самоуправа чији су пројекти прошли на конкурсу Министарства заштите животне средине.

Уговоре је уручила министарка Ирена Вујовић, а једна од локалних самоуправа је и Град Зајечар. За реализацију пројекта пошумљавања у парк шуми Kраљевица одобрено је 1.036.815 динара, док ће остатак средстава бити издвојено из буџета града. Реализацијом поменутог пројекта на простору од једног хектара биће засађено 2 500 садница црног бора.

На конкурс Министарства заштите животне средине стигло је 70 пројеката, а ресорно министарство је са скоро 100 милиона динара одобрило пројекте 55 локалних самоуправа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.