Вести

BILL GOULD (FAITH NO MORE) РОКОНАЧЕЛНИК 55. ГИТАРИЈАДЕ

BILL GOULD (FAITH NO MORE) РОКОНАЧЕЛНИК 55. ГИТАРИЈАДЕ

Град Зајечар је овог лета омиљена дестинација светских звезда – након Џона Малковича, Римску царску палату посетиће и Bill Gould басиста и шеф легендарног бенда Faith no more.

"Част ми је и поласкан сам понудом да будем рок градоначелник најстаријег музичког фестивала на Балкану“, истиче Gould. „Пуно сам слушао о Гитаријади и знам њен историјат, али нисам имао прилику да јој присуствујем. Овог пута остајем у Зајечару и верујем да ћу уживати у концертима, а чуо сам и да је храна тамо одлична".

Бил већ три године учи српски језик и чест је посетилац наше земље, јер се овде производи његова ракија „Yебига“, коју је успешно пласирао на америчко тржиште. Ракија и слатко постали су саставни део његовог јутарњег ритуала, а када је у Србији, једе искључиво наше специјалитете и дружи се са обичним људима.

На отварању 55. Гитаријаде на Феликс Ромулијани у среду, 24.августа градоначелник Зајечара Бошко Ничић предаће Gould-u кључеве града, што симболилчно значи да ће Бил одлучивати о свим музичким питањима везаним за фестивал.

Након церемоније отварања, на Феликс Ромулиjани наступа група ОПС, предвођена Слободаном Бодом Нинковићем, која је победила на Гитаријади давне 1979 године.

Гитаријада се одржава од 25. до 28.августа на Краљевици и улаз на фестивал је бесплатан.

За фанове је организован рок камп, а очекује се велики број посетилаца из земље и региона.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.